Οι γονείς του 5χρονου μίλησαν στο Star ενώ το ρεπορτάζ φέρνει στο φως τις αγωνιώδεις κλήσεις των πυροσβεστών για το ΕΚΑΒ.

«Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να ‘θαύμα’ μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…», λέει η μητέρα του παιδιού που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο διαμέρισμα ο πατέρας ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν, ενώ η μητέρα είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου “μπαμπά βοήθεια, βοήθεια”. Στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω μια φλόγα στον καναπέ. Ανεβάζω το ρολό, βλέπω τον μικρό έξω. ‘Τι έγινε παιδί μου; Ποιος άλλος είναι μέσα;’ Πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός» είπε ο πατέρας των παιδιών.

«Παρακαλώ το ΕΚΑΒ να έρθει γρήγορα. Γρήγορα, γρήγορα το ΕΚΑΒ, γρήγορα»

Το Star εξασφάλισε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δραματική έκκληση των πυροσβεστών από το σημείο της πυρκαγιάς στον Κολωνό όπου ζητούσαν

απεγνωσμένα από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι πυροσβέστες είχαν μόλις ανασύρει, χωρίς τις αισθήσεις του, ένα αγοράκι 5 ετών μέσα από φλεγόμενο διαμέρισμα ενώ οι γείτονες είχαν πέσει πάνω του και του έκαναν μαλάξεις για να το κρατήσουν στη ζωή.

Πυροσβέστης: «Κέντρο. Άμεσα, άμεσα…»

Αξιωματικός Υπηρεσίας: «Για ένα άτομο ειδοποιείται, για ένα άτομο ή δύο;»

Πυροσβέστης: «Είναι ένα παιδάκι στο πεζοδρόμιο, κάνουν μαλάξεις…»

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως ο πατέρας με το ένα παιδί είχαν βγει στο μπαλκόνι και παρακαλούσαν για βοήθεια, ενώ χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να τους απεγκλωβίσουν.

Ο πατέρας των παιδιών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και πήρε ροθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η πυρκαγιά φαίνεται ξεκίνησε από τον προθάλαμο, εκεί όπου έπαιζαν τα παιδιά. Το άλλο αγοράκι τους, ηλικίας 6 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook