Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων δεν έχει συνέλθει από σοκ της κατάρρευσης της FTX και λίγο καιρό μετά η BlockFi ανακοίνωσε ότι υπέβαλε πτώχευση, παρά την υψηλή αξία της, που υπολογίζεται στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πιο αναλυτικά, ο decrypt.co αναφέρει πως η εταιρεία κατέθεσε αίτημα πτώχευσης και προστασίας από τους δανειστές της, υπό το άρθρο 11 της σχετικής νομοθεσίας των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις των υπαλλήλων της.

Έτσι, στο αίτημα που υπέβαλε σε δικαστήριο του Νιού Τζέρσεϊ, η εταιρεία αφήνει να εννοηθεί πως έχει πάνω από 100.000 πιστωτές, ανέφερε το CNBC. Το «μεγαλύτερο» άνοιγμα υποχρεώσεων της BlockFi της προ πιστωτή της υπολογίζεται σε εκατομμύρια.

Σημειώνεται, ότι η BlockFi ήταν από τις πρώτες εταιρείας που είχε «σώσει» ο επικεφαλής της FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φρέιντ, δίνοντας 240 εκατομμύρια για τη διάσωση της από τη χρεοκοπία. Αργότερα, το CNBC είχε μεταδώσει πως η πραγματική αξία του deal μεταξύ της FTX και της BlockFi ανερχόταν μεταξύ των 25 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook