Ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Έμμας, Νίκος Ρουσσόπουλος αναφέρθηκε, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο θέμα των ποινών που δύνανται να επιβληθούν στον 26χρονο οδηγό που παρέσυρε την Χανιώτισσα φοιτήτρια.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης metropolis 95.5:

“Η ανώτατη ποινή που συνήθως ισχύει, είναι 16 χρόνια, μπορεί όμως ο δράστης να πάρει και μικρότερη ποινή. Όλα τα δικαστήρια λαμβάνουν υπόψιν τους, όλα όσα έγιναν. Η εκτέλεση των ποινών στην Ελλάδα, εφόσον δικαστεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος με 16 χρόνια, προβλέπει ότι στα πέντε χρόνια θα είναι έξω. Τα πέντε χρόνια θα τα κάνει οπωσδήποτε με κλειστή φυλακή. Αυτή είναι η νομοθεσία που προβλέπεται στην Ελλάδα”.

Ο ίδιος, λίγες ημέρες νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr είχε τονίσει, “δεν υπάρχει μεταμέλεια και δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του και αυτά τα οποία προκλητικά ισχυρίζεται θεωρώ ότι τουλάχιστον προσβάλλουν την κοινή λογική”.

Όπως είχε αναφέρει στο Flashnews o κ. Ρουσσόπουλος, την Τρίτη μαζί με την οικογένεια οδηγούνται στην ανακρίτρια για να δηλώσουν παράσταση στήριξης κατηγορίας.

Θέλουν να αλλάξει το κατηγορητήριο

Στο μεταξύ, στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (κάτι που είχε αναφέρει μέσω του Flashnews.gr ο κ. Ρουσσόπουλος) οι γονείς της 21χρονης Εμμανουέλας που έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

goneis-3

goneis-2

goneis-1

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας μαζί με τον δικηγόρο Νικόλαο Ρουσσόπουλο εισήλθαν λίγο μετά τις 09.30 στο Δικαστικό Μέγαρο ώστε να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής με στόχο να αλλάξει το κατηγορητήριο σε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σκεπτόμενοι ότι ο 28χρονος οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη είναι ικανός να το ξανακάνει.

Ο οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε τον θάνατο σε βαθμό κακουργήματος, αδίκημα που επισύρει ποινή κάθειρξης από 10 έως 15 χρόνια, με την πλευρά της οικογένειας της φοιτήτριας να ζητεί να κληθούν και άλλοι μάρτυρες.

«Είναι μαρτυρίες οι οποίες θα δώσουν μια άλλη εικόνα, πολύ πιο σκληρή από αυτή που προσπαθεί να δείξει η πλευρά της υπεράσπισης» δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook