Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Κατάστημα Καντάνου, στο αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη, η ολοκλήρωση της διαδικασίας της Αδελφοποίησης του Δήμου Καντάνου-Σελίνου με την Κοινότητα Κατωκοπιάς Κύπρου, σύμφωνα με την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 72/2022.

Το πρώτο μέρος της Τελετής Αδελφοποίησης είχε γίνει τον Νοέμβριο του έτους 2013 στην Κατωκοπιά Κύπρου, με την υπογραφή του σχετικού συμφώνου επί Δημαρχίας Γεωργίου Δερμιτζάκη, σύμφωνα με την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 138/2012.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης πατήρ Αγαθάγγελος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σελίνου πατήρ Παναγιώτης Ανδρουλάκης με τους ιερείς του Δήμου μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κατωκοπιάς Κύπρου κ. Νικόλαος Κωνσταντίνου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Δόξας Κατωκοπιάς κ. Φώτος Γιάννακας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σοφία Μαλανδράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πλατανιά κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Χανίων κ. Ιωάννης Χατζηϊωάννου.

Από πλευράς του Δήμου Καντάνου-Σελίνου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αντώνιος Κων. Περράκης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Μπικάκης, Εμμανουήλ Κουκουλάς, Νικόλαος Φιωτοδημητράκης, Γεώργιος Βακάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Παναγιώτα Αδάμ, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Μπιτσάκη, μέλη της νυν Δημοτικής Αρχής καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Γεώργιος Δερμιτζάκης καθώς και μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην τελετή αδελφοποίησης παρευρέθηκαν επίσης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Εν – Δόξης» Κατωκοπιάς, ο Πολιτιστικός – Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καντάνου «Καντανία» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού Σελίνου το «Ψηλάφι».

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιο Περράκη, τον Πρόεδρο Κατωκοπιάς Κύπρου κ. Νικόλαο Κωνσταντίνου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καντάνου-Σελίνου κα Μαρία Μπιτσάκη, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν – Δόξης» Κατωκοπιάς κα Λένια Χατζηχαραλάμπους – Πελεκάνου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Δόξας Κατωκοπιάς Κύπρου κ. Φώτος Γιάννακας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Χανίων κ. Ιωάννης Χατζηϊωάννου.

Ακολούθησαν οι υπογραφές των πρωτόκολλων συνεργασίας και η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των αδελφοποιημένων Δήμου Καντάνου – Σελίνου και Κοινότητας Κατωκοπιάς Κύπρου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο κ. Φώτος Γιάννακας από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου και ο πρώην Δήμαρχος Γεώργιος Δερμιτζάκης από την αντιπροσωπεία των Κυπρίων σαν πρωτεργάτες της ιδέας της Αδελφοποίησης των δύο Δήμων που συνδέονται διαχρονικά με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα από την αποστολή των Κυπρίων.

Μετά το πέρας της τελετής ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου παρέθεσε γεύμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, με παραδοσιακούς χορούς και ριζίτικα τραγούδια από τον Πολιτιστικό – Παραδοσιακό Σύλλογο Σελίνου και τους άλλους παραδοσιακούς συλλόγους του Σελίνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook