Ο μικρός Julio Otero Fernandez, αποκεφαλίστηκε από το ερπετό, προτού συρθεί στα βάθη του ποταμού Matina στην πόλη Limon στις 30 Οκτωβρίου. Έκτοτε κανείς δεν τον ξαναείδε.

Όμως το Σάββατο, σχεδόν ένα μήνα μετά τον φρικτό θάνατο του παιδιού, ένας κυνηγός φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε έναν κροκόδειλο στην περιοχή. Όταν οι ντόπιοι έκοψαν το στομάχι του ζώου, ανακάλυψαν μέσα τρίχες και θραύσματα οστών που πιστεύεται ότι ανήκουν στον 8χρονο.

Το χρονικό

Ο 8χρονος σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε μία οικογενειακή εκδρομή για ψάρεμα με τους γονείς του, τα τέσσερα αδέρφια του και άλλους συγγενείς του. Γύρω στις 2 μ.μ. στις 30 Οκτωβρίου, ο 8χρονος στεκόταν στο ποτάμι μέχρι τα γόνατα όταν ο μεγάλος κροκόδειλος τον άρπαξε.

«Άρπαξε το παιδί, το ταρακούνησε και του έκοψε το κεφαλάκι του», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας για τη βάναυση επίθεση. «Τότε τον άρπαξε ξανά και τον έσυρε μέσα στο νερό».

Οι γονείς του Julio, Don Julio Otero και Margini Fernandez Flores, έβλεπαν ανήμποροι τον γιο τους να κατασπαράζεται από το ερπετό.

«Το πιο δύσκολο πράγμα για τη γυναίκα μου ήταν να βλέπει τον κροκόδειλο να επιπλέει μαζί με το σώμα του γιου μου», είπε ο Otero.

Πρόσθεσε ότι το αρπακτικό ξαναβγήκε στην επιφάνεια μία ώρα αργότερα, κρατώντας ακόμα το πτώμα του παιδιού του στα σαγόνια του. Είπε ότι οι αστυνομικοί που έφτασαν αρνήθηκαν να πυροβολήσουν το ζώο, λέγοντας ότι δεν είχαν την «εξουσία» να ανοίξουν πυρ, όπως ανέφερε το ισπανόφωνο ειδησεογραφικό πρακτορείο La Nacion.

«Από την πλευρά μου, αισθάνομαι εγκαταλελειμμένος από τις αρχές», είπε ο Otero. «Ένα ζώο αξίζει περισσότερο από έναν άνθρωπο, αυτό έχω νιώσει».

Το ζευγάρι είχε μετακομίσει με τα παιδιά του στην Κόστα Ρίκα από την πατρίδα του τη Νικαράγουα πριν από τέσσερα χρόνια για να εργαστεί σε μια φυτεία μπανάνας.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook