Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στο Φόδελε Νομού Ηρακλείου Κρήτης  στο χώρο του Κοινοτικού Γραφείου από τις 10:00 έως τις 13:30.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που διοργανώνει ο Σύλλογος Αιματοκρήτης, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το Τοπικό Διαμέρισμα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, το Δημοτικό Σχολείο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Φόδελε.

Οι αιμοληψίες θα γίνουν από τη μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη δική του ή συγγενή του. Τονίζουμε ότι ο Αιματοκρήτης και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαχειρίζονται κατά οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει.

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση και δειγματοληψία για όποιον επιθυμεί να γίνει δωρητής μυελού οστών. Συνεχίζεται επίσης η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κτλ) για οικογένειες που έχουν ανάγκη!


Βασικές πληροφορίες για την Εθελοντική Αιμοδοσία

Μπορείτε να αιμοδοτήσετε αν είστε 18-62 ετών υγιής, ζυγίζεται πάνω από 50 κιλά και τη μέρα της αιμοδοσίας αισθάνεσθε καλά. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Πρέπει όμως να έχετε κοιμηθεί καλά, να είστε σχετικά ξεκούραστος, να μην έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 2-3 από το μεσημεριανό γεύμα.

Η διαδικασία είναι απλή: Ο γιατρός της αιμοδοσίας θα πάρει το ιστορικό σας, θα μετρήσει την πίεση και το σφυγμό σας και θα κάνει μια γενική αίματος για να δει τον αιματοκρίτη σας. Αν όλα είναι καλά θα μπορέσετε να αιμοδοτήσετε! Η αιμοδοσία είναι μια απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία που διαρκεί 7-10 λεπτά
.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το ιστολόγιο μας www. aimatocritis.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ. 2810 239773, 6978 247010 και στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook