Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε στο LiveNews, πρώην υπαλληλος δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στα φιλοξενούμενα παιδιά. Πρόκειται για την πρώην εργαζόμενη, στην οποία φίλος του 19χρονου θύματος, είχε εκμυστηρευτεί την ασέλγεια του φίλου του από ιδρυτικό στέλεχος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την πρώην εργαζόμενη, μόλις έμαθε για την κακοποίηση του παιδιού, κινήθηκε νομικά.

«Ήμουν ήδη απομακρυσμένη από τη δομή της Καλαμάτας όταν με πλησίασε φίλος του 19χρονου, ο οποίος δεν ήταν πλέον στη δομή καθώς ενηλικιώθηκε και μου μίλησε για την κακοποίηση. Αυτό έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Γνώριζε πως είχα πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά για αυτό με εμπιστεύτηκε» αναφέρει η πρώην εργαζόμενη.

Στη συνέχεια, όπως λέει, μαζί με ακόμη δύο παιδαγωγούς προσέγγισαν δικηγόρο για να τους συμβουλέψει πώς να κινηθούν.

«Λίγο αργότερα ο ένας παιδαγωγός από εμάς απομακρύνθηκε εκδικητικά από την ίδια τη δομή, ενώ ο άλλος παραιτήθηκε» αποκαλύπτει η ίδια.

Μάλιστα, τονίζει πως και οι ίδιοι είχαν παρατηρήσει ορισμένα πράγματα που δεν τους άρεσαν. «Η “εργασιοθεραπεία” δεν ήταν ποτέ “εργασιοθεραπεία”. Η απομόνωση στη δομή της Καλαμάτας δεν υπήρξε ποτέ επειδή ήμασταν εμείς με τα παιδιά και προσπαθούσαμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν επιτρέπαμε να υπάρχουν συνέπειες, κάναμε τα “στραβά μάτια”» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη της δομής.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook