Το κλίμα παραμένει τεταμένο καθώς υπάρχει πλέον η διάταξη από τους εισαγγελείς που απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να βρίσκεται σε οποιαδήποτε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Ωστόστο το ερώτημα για το αν θα αποχωρήσει παραμένει ακόμη αναπάντητο.

Άγνωστο είναι επίσης το πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος. Υπάλληλοι της δομής στον Κολωνό δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται στο σπίτι του στον 4ο όροφο του κτιρίου, ενώ από την Αστυνομία αναφέρουν πως βρίσκεται εκεί, στη δομή του Κολωνού, στο διαμέρισμα όπου έγινε η τελευταία έφοδος από την Οικονομική Αστυνομία και εντοπίστηκαν τα 350.000 ευρώ σε μετρητά.

Σημειώνεται πως ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι του στη δομή μέσα σε ένα 24ωρο. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» και μπορεί να επέμβει μονάχα εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα στην εκάστοτε δομή.

Στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου αναφέρει πως δεν επρόκειτο να φέρει αντίρρηση στις οδηγίες των Αρχών και θα αποχωρήσει όπως του ζητείται.

Παράλληλα, για την ώρα δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση για την πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αύριο αναμένεται να υπάρξει μία συγκέντρωση έξω από τη δομή του Κολωνού, με υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου οι οποίοι ισχυρίζονται πως όσα έχουν λεχθεί εναντίον του είναι ψέματα.

Ξεκινούν οι συμπληρωματικές καταθέσεις

Οι καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου» έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας ενώ σειρά παίρνουν οι συμπληρωματικές καταθέσεις.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες σήμερα κατέθεσε συμπληρωματικά ενώπιον των Εισαγγελέων Ανηλίκων ο 19χρονος, πρώην τρόφιμος της δομής, όπου είναι ο πρώτος που έκανε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης. Στην συμπληρωματική του κατάθεση ο 19χρονος επιβεβαίωσε τα αρχικά λεγόμενα της πρώτης κατάθεσης.

Επίσης, σήμερα έγινε άλλη μία κατάθεση, από πρώην τρόφιμο της δομής της Κιβωτού ο οποίος διαμένει στην Ολλανδία. Ο συγκεκριμένος καταγγέλλων κάνει λόγο για σωματική κακοποίηση.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του έκανε λόγο για βαριά σωματική κακοποίηση που περιλάμβανε ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.

Στην κακοποίηση αυτή του τροφίμου που διαμένει στο εξωτερικό, φαίνεται να συμμετείχαν και δύο πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και έχουν απομακρυνθεί από την δομή.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook