Ο εμπορικός σύλλογος Χανίων με μια επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο Χανίων δηλώνει την στήριξη του προς τους καταστηματάρχες της οδού Σκαλίδη και Χατζημιχάλη Γιάνναρη και συμπαραστέκεται στο αίτημα τους για παύση των εργασιών κατά την περίοδο των γιορτών.

Παράλληλα μέσα στην επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων μερικά από τα αιτήματα που ήδη έχουν εκφράσει οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Αναλυτικά η επιστολή του εμπορικού συλλόγου Χανίων

Σε συνέχεια της από 22-11-2022 επιστολής των Καταστηματαρχών των οδών Σκαλίδη και Χατζημιχάλη Γιάνναρη, αναφορικά με τα έργα επί των οδών Σκαλίδη και Χατζημιχάλη Γιάνναρη, σας αναφέρουμε τα εξής:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τάσσεται πάντα υπέρ των έργων που κάνουν την πόλη μας καλύτερη και σας συγχαίρουμε για άλλη μια φορά για την εκτέλεση και τον προγραμματισμό τους. Πλην όμως, η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί την πλέον κερδοφόρα και δυναμική αγοραστική περίοδο για τα καταστήματα, ειδικά φέτος, στον απόηχο της πανδημικής κρίσης και εν μέσω μιας τεράστιας ενεργειακής κρίσης. Είναι απαραίτητο και ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των επιχειρήσεων να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα κατά τις γιορτές.

Για το λόγο αυτό, τασσόμαστε υπέρ των αιτημάτων που έχουν θέσει οι καταστηματάρχες, τα οποία παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

Συγκεκριμένα, οι καταστηματάρχες αιτούνται- εύλογα κατά την κρίση μας- να δρομολογηθεί η παύση των εργασιών από 19/12/2022 έως και 7/1/2023 και παράλληλα να υπάρχει πλήρης αποκατάσταση των σημείων που θα έχουν ήδη ξεκινήσει. Και τούτο καθώς, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι σε όλα τα καταστήματα που βρίσκονται στις ανωτέρω οδούς θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση οι καταναλωτές, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κίνηση των καταναλωτών στα ανωτέρω καταστήματα δεν θα γίνεται μετ’ εμποδίων, που να καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση.

Ομοίως δίκαια και εύλογα είναι τα αιτήματά τους αναφορικά με την τροφοδοσία των καταστημάτων ούτως ώστε να είναι εφικτή και να γίνεται χωρίς την επιβάρυνση της κυκλοφοριακής κίνησης και της κυκλοφορίας των πεζών.

Τέλος, φρονούμε ότι για τον καλύτερο προγραμματισμό των επιχειρήσεων, είναι εξαιρετικά σημαντική η ακριβής αποτύπωση χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν τα έργα.

Είμαστε βέβαιοι ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες, θα πράξετε κάθε τι απαραίτητο για τον καλό των καταστημάτων αλλά και των δημοτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook