Ο πατέρας της 4χρονης από τη Σαντορίνη που κατάπιε φιστίκι με αποτέλεσμα να βρεθεί στον δεξιό της πνεύμονα και να καταλήξει στη ΜΕΘ του Παίδων στην Κρήτη, μόλις αντίκρισε τους διασώστες φώναξε «σώστε το παιδί μου γιατί θα το χάσω».

Μάλιστα, μιλώντας στον Alpha ανέφερε πως «της μετρούσαν το οξυγόνο, αλλά είχε πολύ χαμηλό και εκείνοι δεν το πίστευαν, νόμιζαν ότι είχε πρόβλημα το μηχάνημα».

Επίσης, στο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ένας από τους διασώστες, όπου ανέφερε πως «το παιδί το διασωληνώσαμε στο αεροσκάφος. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σταθεροποιήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε να έχει 1,5 φιστίκι στον δεξί του πνεύμονα, παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Σαντορίνη στην Κρήτη, για την οποία στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του, που διασωληνώθηκε με την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook