create.vista

Κοινή προσπάθεια για να προχωρήσουν στην απαλλοτρίωση οικοπέδου φιλέτου συνολικής εκτασης 1000 στρεμμάτων από την περιοχή Βουλισμένη μέχρι το Κεδρόδασος, ξεκινούν οι δύο δήμοι Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε στις 28 Νοεμβρίου, οι δύο δήμοι θα ορίσουν δικηγόρο με σκοπό τη γνωμοδότηση για απαλλοτρίωση στην προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Φύση 2000 στην περιοχή «Βουλισμένη» Λαφονησίου

Σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. οι δύο Δήμαρχοι Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου έχουν αποφασίσει να αιτηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προβεί στην διενέργεια όλων των απαραίτητων διαδικασιών και στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί στην περιοχή του Λαφονησίου ένα «Πρότυπο Φυσικό Πάρκο».

Στα πλαίσια αυτά, εξουσιοδοτούνται να θέσουν από κοινού στις αρμόδιες αρχές το θέμα απαλλοτρίωσης της έκτασης εντός του πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής του Λαφονησίου από την Βουλισμένη μέχρι το Κεδρόδασος, συνολικής έκτασης 1000 στρεμμάτων, σύμφωνα με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη.

Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκε ορισμός δικηγόρου για να χειριστεί την υπόθεση απαλλοτρίωσης στην προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Φύση 2000 (NATURA) η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τα συμφέροντα του δήμου και απαιτεί εξειδικευμένη γνώση ή εμπειρία. Συγκεκριμένα θα ερευνήσει και θα συντάξει γνωμοδότηση, μετά από ενημέρωση από τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων, για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς Δήμου προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης στην προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Φύση 2000 (NATURA) και ειδικότερα σε τμήμα έκτασης με την ειδικότερη ονομασία «Βουλισμένη» Λαφονησίου.


Ο Αντιπρόεδρος κ. Σταθάκης Θεόδωρος είπε: Συμφωνώ διότι ήδη έχω προτείνει να γίνει Βοτανικό Πάρκο στην περιοχή αλλά να δούμε το ενδεχόμενο της αγοράς του ακινήτου.
Εχω και μια ερώτηση προς τον κ. Δήμαρχο: Εχει καλεστεί ο νέος ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου τμήματος
στην εν λόγω περιοχή για να συζητήσετε τις προοπτικές για τον εν λόγω χώρο και κυρίως για την εν δυνάμει συνεργασία και αν υπάρχει βούληση για πώληση του ακινήτου στο Δήμο, αφού είναι καθολική η απαίτηση να είναι Δημοτικό το ακίνητο;

O Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης απάντησε: Το επόμενο βήμα είναι να διερευνήσουμε με τη Νομική Σύμβουλο την συγκεκριμένη περίπτωση. Θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της διερεύνησης και μετά θα αξιολογήσουμε τα πράγματα ακόμα και για την αγορά του ακινήτου από τους δύο Δήμους.

Η απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook