Τελικά, οι δημοσκοπικές μετρήσεις που δείχνουν την καθοδική πορεία  του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Είναι πολλές οι ερμηνείες σχετικά με τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, ανάλογα από που προέρχονται. Ίσως φταίει η στρατηγική που εκφράστηκε για τις τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες, ίσως  το θέμα των παρακολουθήσεων που ανέδειξε πρώτος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το οικειοποιήθηκε έξυπνα o ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος το έχει πρώτο στην ατζέντα του, ίσως φταίνε τα διαρκώς αργοπορημένα αντανακλαστικά στα κοινωνικά θέματα, ίσως φταίνε η απουσία ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων, ίσως φταίει που συνεχώς ακυρώνει το παρελθόν το οποίο διακρινόταν για τις κοινωνικές του κατακτήσεις – και παρατηρεί αμήχανα την κατάργηση του ΕΣΥ, του ΑΣΕΠ, και την προστασία της πρώτης κατοικίας – , ίσως, σε τελική ανάλυση να φταίνε οι αλαζονικές συμπεριφορές των στελεχών του, ίσως όμως να φταίει και η απουσία του από την Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είχε πείσει τον κόσμο ότι αποτελούσε πρόταση κυβερνησιμότητας, κοινωνικής ανατροπής και πατριωτισμού. Μάλιστα, είχε καθορίσει ο ίδιος τον δημοσκοπικό πήχη αναφερόμενος σε διπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της Φώφης Γεννηματά που τόσο πολέμησε. Δηλαδή, για να ανταποκριθεί στα δικά του λεγόμενα θα πρέπει στις επερχόμενες εκλογές να πετύχει ποσοστό τουλάχιστον 16%. Αν το πετύχει, θα αποτελεί προσωπικό του κατόρθωμα, αν όμως δεν το πετύχει, ίσως να αποτελέσει τον βραχυβιότερο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κοντός ψαλμός….

Βιτρούβιος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook