Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Κωνσταντίνου Γ. Κουνάλη σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Β. Πρώιμου θα γίνουν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, 19.00-22.00 στο χώρο της Αίθουσας Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, Χαριλάου Τρικούπη 14.

Ο Κουνάλης είναι ένας δραστήριος δημιουργός με μια ευρεία γκάμα εικαστικών αναζητήσεων που κινούνται ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην αφαίρεση.

Στη δουλειά του επιστρατεύει όλα τα ζωγραφικά μέσα αποτυπώνοντας περιγράμματα ανθρώπινων μορφών σε κίνηση, χωρίς αναφορά στο φύλο, στην ηλικία, στον τόπο ή στο χρόνο και με ελάχιστη μνεία στον περιβάλλοντα χώρο. Η ζωγραφική του έχει ως εκ τούτου μια οικουμενικότητα.

Το σώμα στη ζωγραφική του Κουνάλη γίνεται η αφορμή για να εκτυλιχθεί ένα ενεργειακό και θερμοδυναμικό τοπίο που είναι χαρακτηριστικό μόνο στην αφηρημένη ζωγραφική. Ρεαλισμός και αφαίρεση αντιμετωπίζονται χωρίς διάκριση από το Χανιώτη δημιουργό ακολουθώντας την παράδοση και τις αρχές μεγάλων Ελλήνων και ξένων εξπρεσιονιστών.

\"\"

Ο Κουνάλης αποφοίτησε από την Α. Σ. Κ. Τ. με δασκάλους τον Χρόνη Μπότσογλου και τον Γιώργο Λαζόγκα, είναι ενεργό μέλος του ΕΕΤΕ και της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και διδάσκει στο καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου. Έχει ασχοληθεί με την αγιογραφία και έχει βραβευτεί για τη δουλειά του στη Γαλλία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοικτή 11.00-13.00 και 18.00-21.00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook