Δύο δημοσκοπήσεις «έτρεξαν» αυτές τις ημέρες στα Χανιά με το εκλογικό σκηνικό να αρχίσει να ζεσταίνεται σιγά σιγά, αφού μετά την πρώτη του Γενάρη μπαίνουμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο.

Η πρώτη δημοσκόπηση, αφορούσε στον Δήμο Χανίων, όπου ρωτήθηκαν για τους επικεφαλής των παρατάξεων, χωρίς όμως να υπάρχει το όνομα του Άρη Παπαδογιάννη, ενώ υπήρχαν και τα ονόματα των Γιάννη Μαλανδράκη και Λευτέρη Κοπάση.

Εκεί, όπως μαθαίνουμε ένα ερώτημα αφορούσε αν οι πολίτες πιστεύουν ότι τα έργα που γίνονται στο Δήμο Χανίων αφορούν την τωρινή Δημοτική αρχή ή την περίοδο της Δημαρχίας του Τάσου Βάμβουκα.
Άγνωστο ποιος την παρήγγειλε, αλλά σίγουρα τον «καίει» το θέμα ποιος θεωρούν οι πολίτες ότι έκανε τα έργα, οπότε υπάρχουν δύο εκδοχές: Ή ψάχνεται ο Τάσος Βάμβουκας να δει τι απήχηση έχει στον κόσμο ή ανησυχεί ο Παναγιώτης Σημανδηράκης και θέλει να δει τα επόμενα βήματα του.

Η δεύτερη δημοσκόπηση αφορούσε στις βουλευτικές εκλογές.

Ο ερωτώμενος απαντά τι κόμμα θα ψήφιζε αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη ημέρα και στη συνέχεια βάσει του κόμματος που επιλέγει απαντά σχετική ερώτηση ποιον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος που επιλέγει θα ψήφιζε.

Στην περίπτωση της ερώτησης για τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ πέρα από τα γνωστά ονόματα υπήρχαν 2+1 εκπλήξεις: Εκτός από τους Βολουδάκη, Διγαλάκη, Μαρκογιαννάκη και Μπακογιάννη, στις ερωτήσεις υπήρχε το όνομα του Μιλτιάδη Καστανάκη και της Ελευθερίας Αρχοντάκη, υποψήφιας με τον Άρη Παπαδογιάννη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ενώ δεν υπήρχε το όνομα του Δημήτρη Φραγκάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook