Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου άρχισε σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση κατά συρροή βιασμών του 19χρονου Γιάννη στον Πλατανιά Χανίων.

Πέντε είναι τα άτομα που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τα οποία βαραίνουν οι εξής κατηγορίες, όπως αυτές αναγνώστηκαν από τον εισαγγελέα:

  • Ο πρώτος 68χρονος κατηγορούμενος, κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό πάρα φύσιν 20 φορές και για ομαδικό βιασμό πάρα φύσιν 2 φορές.
  • Ο 67χρονος πατέρας του 19χρονου Γιάννη, κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.
  • Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ο 72χρονος ιερέας και θείος του 19χρονου, ο 44χρονος δεύτερος ιερέας και ο 42χρονος αδερφός του (ο οποίος είναι ΑμεΑ), κατηγορούνται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς παρά φύσιν βιασμούς του 19χρονου.

Οι κατηγορούμενοι κατά την έναρξη της διαδικασίας ρωτήθηκαν τι δηλώνουν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται:

Ο 67χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε: «Τα πάντα είναι ψέματα».

Ο πατέρας του 19χρονου δήλωσε: «Οποιος έχει πειράξει τον γιο μου να σαπίσει στη φυλακή».

Ο 72χρονος ιερέας και θείος, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Ολα είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας»

Ο 44χρονος ιερέας δήλωσε: ” Είμαι κατηγορηματικά αθώος”, ενώ αθώος δήλωσε και ο 42χρονος αδερφός του.

Στο δικαστήριο ετέθησαν αιτήματα από τους δικηγόρους που αφορούσαν στη μη παρουσία του 19χρονου στη διαδικασία καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι επιβαρυντική για τον ίδιο, στην εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών και στη διακοπή σήμερα της διαδικασίας προκειμένου ο δικηγόρος του πατέρα που διορίστηκε σήμερα από το δικαστήριο, να μπορέσει να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 9.00, ενώ αποφάσισε ότι θα εξεταστεί τελικά ο 19χρονος Γιάννης και θα αποφασιστεί αύριο αν αυτό θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί μέλη συλλογικοτήτων ως ένδειξη συμπαράστασης στην πλευρά του 19χρονου, ενώ παράλληλα υπήρχε και έντονη αστυνομική παρουσία. Πάντως κατά την έξοδο ιερέων από τα δικαστήρια (όχι των κατηγορουμένων) ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook