Η βρετανική αστυνομία διεξάγει έρευνες για πιθανή εμπλοκή της εφημερίδας Times του Λονδίνου στο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο οποίο εμπλέκονται άλλα έντυπα του κολοσσιαίου ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ News International, μετέδωσε σήμερα το BBC.

Το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου βασίζεται σε πληροφορίες βουλευτή των Εργατικών, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες για το σκάνδαλο, που μέχρι στιγμής επικεντρώνονται στην εφημερίδα News of the World (NOTW). Η κυριακάτικη αυτή ταμπλόιντ τον περασμένο χρόνο διέκοψε την κυκλοφορία της εξαιτίας του σκανδάλου.

"Η Μητροπολιτική αστυνομία μου επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνες στην εφημερίδα του Μέρντοκ The Times για υποκλοπή email", δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών, Τομ Ουότσον.

Οι έρευνες φέρεται ότι αφορούν την πληροφορία ότι ένας δημοσιογράφος των Times υπέκλεψε το email ενός μπλόγκερ της αστυνομίας, μετέδωσε το BBC.

Πιθανή επέκταση του σκανδάλου με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, το οποίο ερευνά η δικαιοσύνη, θα αποτελέσει νέο πλήγμα στην αυτοκρατορία του Μέρντοκ, η εικόνα της οποίας έχει αμαυρωθεί από την αποκάλυψη ότι δημοσιογράφοι της NoW υπέκλεπταν τα μηνύματα στον τηλεφωνητή του κινητού περίπου 6.000 προσώπων την περασμένη δεκαετία.