Τον θάνατο 56 ανθρώπων από χιονοστιβάδες, τροχαία και άλλα ατυχήματα θρηνεί η Ιαπωνία, που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο έλεος του καιρού.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών, περίπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση της στέγης των σπιτιών εξαιτίας του βάρους του χιονιού ή από ατυχήματα στους δρόμους.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανέφερε η Υπηρεσία χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα σε θέρετρο με θερμές πηγές της περιφέρειας Ακίτα αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετέδωσε ο κρατικός σταθμός NHK.
Πυκνό χιόνι εξακολουθεί να πέφτει σε πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας την ακύρωση ορισμένων δρομολογίων των τρένων και των αεροπλάνων και προβλήματα στις οδικές μετακινήσεις με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για χιονοστιβάδες.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία, στην πόλη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, το χιόνι στους δρόμους έφθασε στα 15 εκατοστά. Η κακοκαιρία προκάλεσε επίσης καθυστερήσεις στα δρομολόγια της υπερταχείας που συνδέει το Τόκιο με την Οζάκα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook