Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πολιτική Ακαδημία που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία στο ξενοδοχείο Civitel Akali στα Χανιά στην οποία παρευρέθηκαν μαζικά στελέχη και μέλη του κόμματος από την Κρήτη.

Την έναρξη της Πολιτικής Ακαδημίας πραγματοποίησε ο Υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών Νίκος Λυσιγάκης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν προς τα στελέχη ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού Τομέα Στέλιος Κονταδάκης. Παράλληλα χαιρετισμό απηύθυναν και η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μποκογιάννη και οι βουλευτές Χανίων Βασίλης Διγαλάκης και Μανούσος Βολουδάκης.

Εισηγητές στην Πολιτική Ακαδημία ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, η υφυπουργός τουρισμού Σοφιά Ζαχαράκη, ο βουλευτής δυτικού τομέα Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος και ο διευθυντής γραφείου τύπου Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Σε δηλώσεις του ο Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού Τομέα Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον σκοπό της σημερινής πολιτικής ακαδημίας στα Χανιά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ ένα μεικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από κυβερνητικά στελέχη και κομματικά στελέχη με σκοπό να επιμορφώσουμε τα στελέχη του κόμματος στης σημερινή πολιτική ακαδημία και να προστεθεί σε μια σειρά από πολιτικές ακαδημίες που έχουμε κάνει ανά την Ελλάδα για να μπορούσε μέσα από αυτές τις ακαδημίες να επικοινωνήσουμε το κυβερνητικό έργο και να επιμορφωθούν τα στελέχη μας σχετικά με το έργο που έχει επιτευχθεί ένα έργο τεράστιο που έχει πραγματοποιηθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες τις δυσκολότερες από την μεταπολίτευση έως σήμερα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεύτερη επιδίωξη μας με τις πολιτικές ακαδημίες είναι η επιμόρφωση των στελεχών μας κομματικά με σκοπό την καλύτερη οργάνωση για να πορευτούμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μάλιστα τόνισε αναφορικά με την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ότι «τα αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα σας εκπλήξουν και στην Κρήτη. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θα δώσουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και δύσκολές περιοχές για την Νέα Δημοκρατία.

Με τη σειρά του ο Γιάννης Οικονόμου υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος στις δηλώσεις αναφέρθηκε στο σκοπό της σημερινής εκδήλωσης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι « Είμαστε σήμερα στα Χανιά για να κουβεντιάσουμε με τους ανθρώπους των Χανίων για όλα αυτά που κράτησαν την κοινωνία όρθια αυτά τα τρία χρόνια των αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων, για τα όσα πετύχαμε έτσι ώστε να αντέξουμε στις αλλεπάλληλες κρίσεις και όσα δρομολογούμε και όσα μπορούμε να πετύχουμε την νέα τετραετία. Όλα αυτά δεν έγιναν στην τύχη έγιναν με επαγγελματισμό, με τεχνογνωσία με ενσυναίσθηση, έγιναν με την καθοδήγηση του πρωθυπουργό, με σκληρή δουλειά και με την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Σχετικά με την πιθανή ημερομηνία των επόμενων εκλογών ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «η ημερομηνία των εκλογών θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο τέλος της τετραετίας».

Για θετική αποτίμηση της τουριστική περιόδου στα Χανιά και αυξημένες αφίξεις φέτος το καλοκαίρι έκανε λόγο στις δηλώσεις της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι « Έρχομαι σήμερα με καλά νέα για την Κρήτη. Στα Χανιά υπάρχουν αυξημένες αφίξεις και στο αεροδρόμιο και τα μηνύματα από την κρουαζιέρα είναι αρκετά θετικά. Παράλληλα αυτή τη στιγμή υπάρχει η τάση, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τα επόμενα χρόνια των ανθρώπων που θέλουν να μείνουν μόνιμα στα Χανιά και των χειμώνα. Είναι κάτι το οποίο σχεδιάζουμε στο υπουργείου τουρισμού και ελπίζουμε να αποδώσει και το επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια αύξηση στις προ- κρατήσεις και στις προγραμματισμένες θέσεις των αεροπορικών εταιριών. Πάμε με συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει μια πιεσμένη πραγματικότητα».

Μάλιστα στις δηλώσεις της η υφυπουργός ανέφερε ότι «για πρώτη φορά έρχονται τμήματα μετεκπαίδευσης στα Χανιά και θα ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα με δυο τμήματα».

Στις δηλώσεις ο Γιώργος Καραγιάννης Υφυπουργός Υποδομών στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Κρήτη τονίζοντας ότι υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός ο οποίος ξεπερνά τα 3,5 δις ευρώ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «τα μεγάλα έργα υποδομών στην Κρήτη αυτή τη στιγμή προχωρούν πιο γρήγορα από ότι όλοι περίμεναν. Ήδη αυτές τις μέρες έχουν δοθεί τα τεύχη για την Β’ φάση του διαγωνισμού του ΒΟΑΚ. Οι διαδικασίες τρέχουν πολύ γρήγορα και ήδη στα άλλα δυο κομμάτια έχουμε αναδόχους. Ο Ταυρωνήτης έχει βγει στον αέρα. Όλα τα έργα στην Κρήτη προχωρούν πολύ γρήγορα. Υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός ο οποίος ξεπερνά τα 3,5 δις ευρώ».

Στον ίδιο ρυθμό ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Διγαλάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση όταν ανέλαβε το 2019 παρότι αντιμετώπισε μια σειρά από πρωτοφανείς κρίσεις δεν σταμάτησε λεπτό να παράγει έργο και να πηγαίνει μπροστά. Για αυτό το έργο θα πρέπει να κριθεί από τον ελληνικό λαό στις επόμενες εκλογές και αυτός είναι ο στόχος της πολιτικής ακαδημίας».

Στις δηλώσεις του ο Βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης τόνισε ότι «Ξεκινάει πια η προσπάθεια να δείξουμε στον Ελληνικό λαό πιο είναι το έργο της τετραετίας και γιατί διεκδικούμε ξανά την ψήφο του Ελληνικού λαού στις εκλογές. Σήμερα στα Χανιά τα στελέχη του κόμματος θα ενημερωθούν τις προσπάθειες που θα κάνουν στην κοινωνία».

Η Βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις δηλώσεις της ότι « Οι νέοι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας θα αφήσουν ένα βαρύ αποτύπωμα στην ιστορία και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής καθώς έχουν δώσει δυνατότητες στα Χανιά τα τελευταία χρόνια που τις αξίζανε τις περιμέναν και έγιναν πράξεις. Η σημερινή πολιτική ακαδημία είναι μια καλή αρχή καθώς μπαίνουμε στο 2023, στην χρονιά του απολογισμού, της λογοδοσίας της παρουσίασης του έργου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές.

Η κ. Μπακογιάννη στις δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι θα θέσει υποψηφιότητα και στις ερχόμενες εκλογές καθώς «δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτείτε κάτι διαφορετικό. Εγώ θα διεκδικήσω των σταυρό των Χανιωτών. Ελπίζω ότι οι Χανιώτες θα με εμπιστευτούν για ακόμα μια φορά για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε».

Tέλος ο Παύλος Μαρινάκης γραμματέας πολιτικής επιτροπής ΝΔ στις δηλώσεις του τόνισε ότι «Τους επόμενους μήνες οι πολίτες θα κληθούν να λάβουν μια απόφαση πολύ μεγαλύτερη από μια επιλογή ενός κόμματος. Θα κληθούν να λάβουν μια απόφαση για την κατεύθυνση της χώρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook