Η σχέση του Δήμου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα προγράμματα που υλοποιεί για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη νεολαία, την υποδοχή και κοινωνική ένταξη μεταναστών, την Ισότητα των Φύλων, τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη, είναι μερικά από τα θέματα που συζήτησαν με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, οι 45 μαθητές/-τριες του 2ου Ε.Π.Α.Λ Ρεθύμνου, κατά την επίσκεψη τους στο Δημαρχείο.

Οι νέοι ενεργοί πολίτες, καλά προετοιμασμένοι, με τη συνδρομή των καθηγητριών τους κ.κ. Παυλάκη Ελένης, Καραβιώτη Μαρίας, Παρασκευά Ελένης και Θεοχάρη Βάσως, κατάφεραν μέσα από στοχευμένες ερωτήσεις και γόνιμο διάλογο που ανέπτυξαν με τον Δήμαρχο, να δημιουργήσουν συνθήκες προσομοίωσης συνεδρίασης ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Η επίσκεψη τους, ενταγμένη στο μάθημα Πολιτικής Παιδείας, διοργανώθηκε στο πλαίσιο υποψηφιότητας του 2ου ΕΠΑΛ για ένταξη στο Πρόγραμμα «Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ο Δήμαρχος απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των παιδιών, για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που διεκδικεί, εξασφαλίζει και υλοποιεί ο Δήμος στην κατασκευή νέων σχολείων, τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων κ.α επισημαίνοντας πως η σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται κυρίως στις κοινές αξίες και δικαιώματα που μοιράζονται οι ευρωπαίοι πολίτες.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα επικαιρότητας που αφορούν, τη λειτουργία κοινωνικών δομών φιλοξενίας παιδιών, τις ΜΚΟ, το έργο της δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου, μίλησαν για τη διαχείριση ρατσιστικών συμπεριφορών, την πολιτική στήριξης των Ατόμων με αναπηρία κ.α.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν τόσο ενδιαφέρον και ποιοτικός ώστε Δήμαρχος συμφώνησε με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου ΕΠΑΛ, να επισκεφθεί το σχολείο τους σε χρόνο που θα συμφωνηθεί από κοινού για να συζητήσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των μαθητών/-τριών, τις ιδέες και προτάσεις τους για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο που ζουν και να αποκτήσουν τη νοοτροπία του ενεργού πολίτη που νοιάζεται, ενημερώνεται και συμμετέχει στα κοινά.

«Κάθε συνάντηση με τα παιδιά μας και τους νέους, μας θυμίζει με τον πιο όμορφο τρόπο τον πραγματικό στόχο πίσω από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη προσπάθειά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την συζήτηση του με τους μαθητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook