«Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες» δηλώνει ο θείος του παιδιού – Συγγενείς και συμμαθητές είπαν το τελευταίο «αντίο»

«Δεν ήθελε να πάει εκείνη την ημέρα σχολείο ο Βασίλης», τα λόγια του θείου του 11χρονου από τις Σέρρες που έχασε τη ζωή του μετά τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο του Δημοτικού όπου φοιτούσε.

O Θεόδωρος Καντάς, μιλώντας στο Mega, δηλώνει ότι η οικογένεια του Βασίλη το μόνο που ζητά είναι να μην πάει «χαμένος» ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία.

Ο θείος του άτυχου παιδιού ανέφερε επίσης πως στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδερφή του, η οποία τον είδε την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα συνελήφθησαν ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που έκαναν τις εργασίες στο λεβητοστάσιο εκείνη την ημέρα.

«Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε, επίσης, ο κ. Καντάς.

«Βγήκα μπροστά να μιλήσω αυτή τη δύσκολη ώρα, για να μείνει η οικογένεια ήσυχη και προστατευμένη» είπε ο κ. Θεόδωρος Κάντας, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Η οικογένεια θέλει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για να διορθωθεί αυτό το ανασφαλές περιβάλλον» σημείωσε «δεν μπορεί τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και να μην νιώθουν οι γονείς τους ότι είναι ασφαλή».

«Από εκεί και πέρα όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω» είπε σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Όπως συμπλήρωσε οι πραγματογνώμονες θα κρίνουν εάν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας. «Θα πρέπει να μην πάει τσάμπα ο θάνατος ενός παιδιού»

Όσο για το κατά πόσο έχει ενοχληθεί από το «μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ του δημάρχου και του διευθυντή του σχολείου, απάντησε πως «σίγουρα ενοχληθήκαμε. Ας μείνει η οικογένεια μακριά από αυτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του 11χρονου Βασίλη στις Σέρρες

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και σπαραγμού, οι συγγενείς, οι φίλοι και συμμαθητές αποχαιρέτησαν τον μικρό μαθητή.

Πλήθος κόσμου, όπως φαίνεται και στις εικόνες του ThessToday.gr, έσπευσε στην εκκλησία για να πει το τελευταίο αντίο στον άτυχο μαθητή.

protothema.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook