Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει στη Γαλλία η επιλογή του δημάρχου Ζιλ Πλατρέ στο Σαλόν-σιρ-Σον να μην πραγματοποιήσει τον γάμο μεταξύ ενός 40χρονου Τούρκου και μιας 20χρονης Γαλλίδας, επειδή ο ίδιος θεώρησε ότι θα είναι «λευκός», λόγω καταγωγής του γαμπρού.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Ντιζόν, Ολιβιέ Καρακότς, ανακοίνωσε ότι δικαστήριο έδωσε εντολή τελικά στο δήμαρχο για να πραγματοποιήσει τον γάμο, ενώ σε περίπτωση που αρνηθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί. Κάποτε δελεάστηκε από μια συμμαχία με τον Ερίκ Ζεμούρ (του ακροδεξιού κόμματος Ανακατάκτηση!) είχε πάρει θέση επανειλημμένα ως υπέρμαχος του «γαλλικού λαού» ενάντια στην «εθνοκάθαρση» που ασκούν «μουσουλμανικά μπλοκ».

Καθώς συνηθίζει τις αντιπαραθέσεις, είχε καθιερώσει το 2015 ένα ενιαίο μενού στις σχολικές καντίνες απαγορεύοντας τα γεύματα που δεν περιείχαν χοιρινό και προσπάθησε να επιβάλει τη χρήση της γαλλικής γλώσσας στα εργοτάξια της πόλης για να καταπολεμήσει τους αποσπασμένους εργαζόμενους.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά, οι υπηρεσίες της δημαρχίας στο Σαλόν δήλωσαν ότι «μελετούν την εντολή αυτή» του εισαγγελέα με τους δικηγόρους τους.

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook