Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Βήμα 2

Βουτήξτε μία-μία τις γαρίδες στο χτυπημένο αυγό, αφήνοντας το περιττό αυγό να στάξει πίσω στο μπολ και πιέστε στην τριμμένη φρυγανιά για να καλύψετε και τις δύο πλευρές.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τις παναρισμένες γαρίδες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες γαρίδες.

Βήμα 4

Βάλτε τις παναρισμένες γαρίδες προσεκτικά στο προθερμασμένο λάδι σε παρτίδες. Τηγανίστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσοκάστανες, περίπου 4 έως 5 λεπτά.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τις γαρίδες σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες παναρισμένες γαρίδες.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook