Οι δύο άνδρες που ούρλιαζαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου \”ηρέμησαν\” όταν τους ευλόγησε ο πάπας, υποστηρίζει βιβλίο που τιτλοφορείται \”Ο τελευταίος εξορκιστής\”, όμως το Βατικανό διέψευσε αμέσως ότι ο Βενέδικτος έχει προβεί σε μια τέτοια ιεροπραξία.

Αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Panorama, ο πατήρ Γκαμπριέλ Αρμότ αφηγείται πως δύο από τις βοηθούς του συνόδευσαν στην πλατεία τον Τζοβάνι και τον Μάρκο, δύο νεαρούς άνδρες που είχαν υπό την επίβλεψή τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εβδομαδιαία λειτουργία.

Οι γυναίκες κάθισαν μαζί με τους νεαρούς στις θέσεις που προορίζονται για τους αναπήρους αλλά όσο περίμεναν οι δύο άνδρες άρχισαν να δείχνουν σημάδια ανησυχίας. \”Οι δύο γυναίκες κατάλαβαν ότι κάτι ενεργούσε μέσα τους\”, γράφει ο Αρμότ.

Η μία από τις γυναίκες ζήτησε από τον Τζοβάνι να συγκρατηθεί και εκείνος απάντησε με βαριά φωνή: \”Δεν είμαι ο Τζοβάνι\”. Όταν το λευκό τζιπ που μετέφερε τον πάπα ολοκλήρωσε το γύρο της πλατείας οι νεαροί \”έπεσαν κάτω, χτυπούσαν το κεφάλι τους στο έδαφος, άρχισαν να ουρλιάζουν\”.

Σύμφωνα με την αφήγηση, ο πάπας παρατήρησε από μακριά την αναταραχή και \”αισθάνθηκε το εχθρικό βλέμμα των δύο ανδρών\” αλλά \”σήκωσε το χέρι και τους ευλόγησε\”.

\”Οι δύο δαιμονισμένοι τραντάχτηκαν βίαια, τόσο που έπεσαν τρία μέτρα πιο πίσω. Δεν ούρλιαζαν πια αλλά έκλαιγαν ασταμάτητα. Όταν ο πάπας αποχώρησε, επανήλθαν σε φυσιολογική κατάσταση. Δεν θυμούνταν τίποτα\”, καταλήγει το κείμενο.

Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, απέκλεισε κάθε παρέμβαση του πάπα στην υπόθεση: \”Αν τα γεγονότα αληθεύουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλήσουμε για εξορκισμό εκ μέρους του πάπα, ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί\” για την παρουσία των δαιμονισμένων. \”Δεν υπάρχει καμία σύνδεση και καμία πρόθεση του πάπα να τελέσει εξορκισμό\”, πρόσθεσε.

Ο εξορκισμός είναι μια πανάρχαιη ιεροπραξία που τελείται σε πολλές διαφορετικές θρησκείες και έχει ως στόχο να απομακρύνει τους δαίμονες οι οποίοι έχουν καταλάβει έναν άνθρωπο. Η χριστιανική παράδοση λέει ότι ο Ιησούς είχε κυνηγήσει τα δαιμόνια. Σήμερα, κάθε αρχιεπισκοπή σε όλο τον κόσμο διαθέτει και έναν εξορκιστή.

(newsit)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook