Στην β’ ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογήθηκε την Πέμπτη ο Αντώνης Ρέμος για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1 εκατ. ευρώ, που αφορά διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν στο «τιμόνι» της ΠΑΕ Ηρακλής.

Ο άλλοτε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του «Γηραιού», κλήθηκε αυτεπαγγέλτως να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι προέβη ήδη σε ρύθμιση των οφειλών. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της διαδικασίας, τόνισε με νόημα: «Έχω αναλάβει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες μου απέναντι στον Ηρακλή. Ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι τις ευθύνες τους».

Στο μεταξύ, στην ίδια ανακρίτρια απολογήθηκε για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 5 εκατ. ευρώ, ο «πρωταγωνιστής» της πολύκροτης υπόθεσης των παράνομων τηλεπαιχνιδιών, άλλοτε καναλάρχης, Βασίλης Χρηστίδης. Το ποσό αφορούσε εταιρία, ιδιοκτησίας του 45χρονου επιχειρηματία.

Κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι το ποσό αυτό είναι αποτέλεσμα «εξωλογιστικού υπολογισμού», τονίζοντας ότι η εταιρία αυτή βρίσκεται σε αδράνεια από το 2005, διάστημα κατά το οποίο ήταν προφυλακισμένος για την υπόθεση των «στημένων» τηλεπαιχνιδιών.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, αλλά και με καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση των τηλεπαιχνιδιών, ο Β. Χρηστίδης καταδικάστηκε το 2006 από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 8ετή κάθειρξη. Πρόσφατα αποφυλακίστηκε καθώς πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι τη διεξαγωγή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.


in.gr