Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση κατά συρροή βιασμών του 19χρονου Γιάννη στον Πλατανιά Χανίων.

Την Τετάρτη, δεύτερη ημέρα της διαδικασίας κατέθεσε για πάνω από 3 ώρες ο 19χρονος σήμερα Γιάννης σε μια κατάθεση που έγινε “κεκλεισμένων των θυρών” και σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Νίκο Ντουντουλάκη που μίλησε στο Flashnews.gr “δεν ήταν μια διαδικασία προστατευτική για το ίδιο το παιδί. Δεν επιτεύχθηκε αυτό και μάλιστα το παιδί παγιδεύτηκε αφού ερωτήθηκε πολλά πράγματα από τους συνηγόρους των κατηγορούμενων. Είναι πράγματα τα οποία είχε ήδη απαντήσει και παραπλανήθηκε”.

Ήταν σίγουρα μια επίπονη, ψυχολογικά κυρίως (και παρά την παρουσία παιδοψυχολόγου), διαδικασία για τον 19χρονο που βρίσκεται σε μια περίοδο που προσπαθεί να κλείσει πληγές.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα ενώ επόμενη ημερομηνία για τη συνέχιση της διαδικασίας έχει οριστεί η Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με καταθέσεις μαρτύρων.

Η δίκη θα είναι πλέον ανοιχτή.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε είναι τα άτομα που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τα οποία βαραίνουν οι εξής κατηγορίες, όπως αυτές αναγνώστηκαν από τον εισαγγελέα:

  • Ο πρώτος 68χρονος κατηγορούμενος, κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό πάρα φύσιν 20 φορές και για ομαδικό βιασμό πάρα φύσιν 2 φορές.
  • Ο 67χρονος πατέρας του 19χρονου Γιάννη, κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.
  • Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ο 72χρονος ιερέας και θείος του 19χρονου, ο 44χρονος δεύτερος ιερέας και ο 42χρονος αδερφός του (ο οποίος είναι ΑμεΑ), κατηγορούνται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς παρά φύσιν βιασμούς του 19χρονου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook