1. Γίνετε συγκεκριμένες

Υπάρχουν στην αγορά ένα σωρό μάσκαρα που υπόσχονται μακριές, γυριστές, πιο πλούσιες βλεφαρίδες -και όχι μόνο. Όμως, οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί: επιλέξτε μία μάσκαρα που να επιτελεί έναν συγκεκριμένο σκοπό και όχι μία που να τα κάνει όλα -σίγουρα κάπου δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική.

2. Το μαύρο ταιριάζει σε όλες

Ακόμη και μια ξανθιά μπορεί να φορέσει μαύρη μάσκαρα. Ο βασικός σκοπός του προϊόντος, άλλωστε, είναι να τονίζει το σχήμα των ματιών και τις βλεφαρίδες, και άρα πρέπει να φαίνεται. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πειραματίζεστε με τα χρώματα, αλλά αν πρέπει να επιλέξετε μόνο ένα, φροντίστε να είναι το μαύρο.

3. Φορέστε αδιάβροχη μάσκαρα μόνο όταν τη χρειάζεστε

Oι αδιάβροχες μάσκαρα αφαιρούνται δύσκολα και συνήθως αφήνουν «πίσω τους» σπασμένες βλεφαρίδες -επομένως δεν βολεύουν για καθημερινή χρήση. Αφήστε τις για κάποια ειδική περίσταση και ακόμη και τότε προτιμήστε αυτές που αντέχουν στο νερό (water resistant) και όχι τις τελείως αδιάβροχες (waterproof).

\"http://styletips101.com/wp-content/uploads/2007/07/eyelash-curler.jpg\"4. Γυρίστε τις βλεφαρίδες

Ένα εργαλείο που γυρίζει τις βλεφαρίδες είναι απαραίτητο γιατί κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα και πιο σέξι σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Το μυστικό είναι να το χρησιμοποιήσετε πριν τη μάσκαρα γιατί, διαφορετικά, μπορεί να κολλήσει στις βλεφαρίδες και να τραβήξει κάποιες.

5. Δώστε όγκο…

Αφού γυρίσετε τις βλεφαρίδες, απλώστε μια μάσκαρα που χαρίζει μήκος τόσο στις πάνω όσο και στις κάτω βλεφαρίδες και μετά δώστε έμφαση στη βάση των βλεφαρίδων με μια μάσκαρα για όγκο (την οποία, αφού κάνετε λίγο πέρα-δώθε στη βάση, θα φτάσετε μέχρι τις άκρες). Τέλος, με το βουρτσάκι περάστε με μια κίνηση, όπως οι υαλοκαθαριστήρες, τις βλεφαρίδες στις άκρες των ματιών -χαρίζουν πιο έντονο βλέμμα.

\"http://chiclooking.com/wp-content/uploads/2008/07/cruzpa-468x344.jpg\"6. …ή μήκος

Δύο περάσματα από μάσκαρα που χαρίζει μήκος αρκούν για να αναδείξουν τα μάτια σας. Ξεκινήστε πιέζοντας το βουρτσάκι σε μια χαρτοπετσέτα. Κατόπιν απλώστε στο ένα μάτι και μετά στο άλλο και αφήστε τη μάσκαρα να στεγνώσει τελείως πριν περάσετε το δεύτερο χέρι. Τέλος, βάλτε το βουρτσάκι στη γραμμή των βλεφαίδων και κάντε ένα γρήγορο πέρασμα από τις βλεφαρίδες κουνώντας το ελαφρά για να τις ξεχωρίσετε.

7. Μην ξεχνάτε τις κάτω βλεφαρίδες

Έτσι θα ολοκληρώσετε το smoky eye, αλλά μην το παρακάνετε. Περάστε απλώς την άκρη της βούρτσας απαλά στις κάτω βλεφαρίδες.

8. Αφαιρέστε τους όγκους

Καθαρίστε τους όγκους από τις βλεφαρίδες σας -είναι αντιαισθητικοί- με ένα από τα ειδικά χτενάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το περάσετε μέσα από τις βλεφαρίδες σας σαν να τις χτενίζετε ενώ η μάσκαρα είναι ακόμη νωπή.

\"http://www.mylady.gr/media/13272/Image.jpg\"9. Αφαιρέστε τη μάσκαρα

Για να αφαιρέστε τη μάσκαρα θα χρειαστείτε κάτι πιο εξειδικευμένο από ένα καθαριστικό προσώπου. Προτιμήστε ένα προϊόν καθαρισμού ματιών με λάδι που αφαιρεί και την πιο… επίμονη μάσκαρα. Βάλτε σε ένα βαμβάκι και πιέστε το ελαφρά πάνω στα βλέφαρα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά καθαρίστε κανονικά.

10. Δυναμώστε τις βλεφαρίδες

Για να στρώνει καλύτερα η μάσκαρα και να μην ταλαιπωρούνται οι βλεφαρίδες σας, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό προϊόν που θυμίζει μεν μάσκαρα, αλλά δεν βάφει, ενώ θρέφει και δυναμώνει τις βλεφαρίδες.

(fashionlove)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook