Όταν συντάσσετε ένα δρομολόγιο ταξιδιού και αναζητάτε τα πιο οικονομικά καταλύματα και δραστηριότητες, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την επόμενη εκδρομή σας εντός του προϋπολογισμού σας, είτε πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι είτε για ταξίδι αναψυχής όπως το να παίξετε καζίνο NetBet σε διάφορες χώρες.

Τα ταξίδια εκτός αιχμής ενθαρρύνονται.

Τα ταξίδια εκτός εποχής είναι μια απλή στρατηγική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη των καλύτερων προσφορών τόσο σε αεροπορικά εισιτήρια όσο και σε ξενοδοχεία (αναφέρονται επίσης ως χαμηλή περίοδος).

Εκτός από τις χαμηλότερες τιμές για αεροπορικά εισιτήρια και καταλύματα σε ξενοδοχείο ή θέρετρο πέντε αστέρων, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν σημαντικά λιγότεροι άνθρωποι στους δρόμους κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων στην πόλη σας. Οι διακοπές στην Ευρώπη, για παράδειγμα, μπορεί να αναβληθούν για τον Σεπτέμβριο για να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και ο καιρός πιθανότατα θα είναι ακόμα ευχάριστος στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

Να είστε ευέλικτοι με τις πτήσεις.

Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να φτάσετε στον προορισμό όταν κάνετε ένα έμμεσο ταξίδι, αλλά η πτήση που περιλαμβάνει ενδιάμεση στάση είναι συχνά ο πιο οικονομικός τρόπος μεταφοράς.

Επιπλέον, η ημέρα της εβδομάδας που πετάτε μπορεί να έχει αισθητή επίδραση στο κόστος. Σε σύγκριση με τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου, η λήψη μιας πτήσης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα έχει σχεδόν πάντα ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση κόστους για οικογενειακές διακοπές.

Κάνοντας μόνο μερικές σχετικά μέτριες προσαρμογές όπως αυτή μπορεί να εξοικονομήσετε εκατοντάδες δολάρια.

Αποφύγετε να πληρώνετε υπέρογκες χρεώσεις για τις αποσκευές σας.

Φροντίστε να ζυγίζετε τις αποσκευές σας πριν φύγετε από το σπίτι σας, ώστε να αποφύγετε τις συχνά υπέρογκες χρεώσεις που σχετίζονται με τη μεταφορά περισσότερων αποσκευών από τις επιτρεπόμενες.
Αν τυχόν επιπλέον αντικείμενα δεν μπορούν να συσκευαστούν στην κύρια αποσκευή λόγω έλλειψης χώρου, υπάρχουν πολλοί τρόποι να είστε εφευρετικοί χρησιμοποιώντας μια ποιοτική τσάντα χειραποσκευής ή ακόμα και ένα μπουφάν αποσκευών.

Ένα μοντέρνο και λειτουργικό μπουφάν αποσκευών μοιάζει πολύ με ένα τυπικό σακάκι. Παρόλα αυτά, έχει επιπλέον χώρο, ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα να πετάξει μερικά ακόμη αντικείμενα για να βοηθήσει στον έλεγχο του ποσού των αποσκευών για τις οποίες χρεώνονται.

Αποφύγετε τα πιο δημοφιλή μέρη.

Η αποφυγή των πιο πολυσύχναστων και πολυσύχναστων περιοχών είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδος εξοικονόμησης χρημάτων. Για παράδειγμα, μια ευρωπαϊκή πόλη όπως το Παρίσι μπορεί να είναι αρκετά ακριβή, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες όμορφες επιλογές που μπορεί να είναι εξίσου ελκυστικές, όπως η Αθήνα και η Βουδαπέστη. Οι διακοπές στην Κόστα Ρίκα είναι συνήθως αρκετά ακριβές. Ωστόσο, ένα ταξίδι σε ένα γειτονικό έθνος όπως η Νικαράγουα μπορεί να είναι πιο ελκυστικό.

Πάρε μακριά

Σε συγκεκριμένα υποσύνολα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, η πραγματοποίηση μιας κράτησης την ενδέκατη ώρα μπορεί να βοηθήσει κάποιον να εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Εάν μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα μέχρι την τελευταία στιγμή, μπορείτε να λάβετε σημαντικές εκπτώσεις σε μια σειρά από εκδρομές και κρουαζιέρες, αλλά είναι απίθανο αυτό να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στα ταξίδια.

Αυτοί οι οργανισμοί κατανοούν ότι το να έχεις ένα άδειο πλοίο ή μια περιοδεία δεν είναι ποτέ καλό. Ως αποτέλεσμα, θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προσελκύσουν επιπλέον πελάτες όταν κάνουν κράτηση. Η αναμονή μέχρι μία ή δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης είναι σύνηθες να πληροί τις προϋποθέσεις για μειώσεις τιμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook