Εγκύκλιο της αστυνομίας η οποία δίνει σαφείς οδηγίες στους ένστολους για το τι επιτρέπεται να κάνουν και τι όχι σε περίπτωση καταδίωξης έφερε στο φως η εκπομπή Live News το βράδυ της Πέμπτης (08/12).

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega έχει σταλεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, μετά τα γεγονότα του Οκτωβρίου του 2021 στο Πέραμα και τον θάνατο ενός νεαρού Ρομά και τον τραυματισμό ενός ανήλικου.

Στην εγκύκλιο αυτή περιλαμβάνονται επικαιροποιημένα στοιχεία σε περίπτωση καταδίωξης και έχει μοιραστεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα.

Στην εν λόγω εγκύκλιο αναφέρεται ρητά: «Να θυμάσαι πάντα ότι κατά την καταδίωξη ΔΕΝ επιτρέπονται πυροβολισμοί για ακινητοποίηση του οχήματος (πχ στα λάστιχα ή στον αέρα για εκφοβισμό) και επικίνδυνοι χειρισμοί και ελιγμοί για την εκτροπή του οχήματος (εμβολισμός του, «κλείσιμο» εν κινήσει κλπ).

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε πως ο πελάτης πυροβόλησε εν κινήσει και εκείνη την στιγμή υπήρχε αναπήδηση της μηχανής η οποία ενδεχομένως να προκάλεσε την αλλαγή της πορείας της σφαίρας «με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook