Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χανίων, συνήλθε χθες Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του απέναντι στη φημολογούμενη κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που εδρεύει στην πόλη του Ρεθύμνου, μια ενέργεια η οποία συνιστά υποβιβασμό και έκφραση απαξίας εις βάρος της ηρωικής VΜΠ (5ης Μεραρχίας Πεζικού) η οποία σαν να μην ήταν αρκετό το γεγονός πως πρόσφατα υποβιβάστηκε σε Ταξιαρχία και για ιστορικούς, απλώς, λόγους αποκαλείται 5η Μεραρχία Κρητών.

Η κατάργηση αυτή του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και ενδεχομένως και το κλείσιμο του Στρατοπέδου, έχει σοβαρό αντίκτυπο στο πατριωτικό συναίσθημα των Κρητικών οι οποίοι είναι παρόντες σε όλους τους αγώνες του Έθνους έχοντας δώσει στην πατρίδα μακρύ κατάλογο θυμάτων, στο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ταξιαρχίας, στην οικονομική επιβάρυνση των Κρητών στρατευσίμων αλλά και στην εν γένει οικονομική ζωή του Ρεθύμνου.

Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην προσβάλει τόσο βάναυσα τους Κρητικούς προχωρώντας στην πραγματοποίηση της σχεδιαζόμενης κατάργησης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook