Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση “στην συζήτηση που έγινε απασχόλησαν τα σοβαρά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος, τις ελλείψεις που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό, γεγονός που οδήγησε τους γονείς να οργανώσουν κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα , απαιτώντας στελέχωση του σχολείου με εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, αλλά και στελέχωση με παραπάνω εκπαιδευτικούς καθώς οι υπάρχοντες δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η Β’ τάξη αριθμεί 26 μαθητές, δύο εκ των οποίων χρήζουν παράλληλης στήριξης, και η Γ’ τάξη αριθμεί 25 μαθητές, με ένα παιδί να έχει ανάγκη σχολικού νοσηλευτή. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη να γίνει άμεσα διαχωρισμός των τμημάτων, καθώς έχουμε φτάσει στα μέσα Δεκεμβρίου και το σχολείο προσπαθεί, με ημίμετρα και με υπερπροσπάθεια εκ μέρους των δασκάλων, να αντισταθμίσει την έλλειψη προσωπικού.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι ο δάσκαλος του τμήματος ένταξης αναγκάζεται να κάνει άτυπα παράλληλη στήριξη στη Β’ τάξη, με αποτέλεσμα να μην έχει το χρόνο να ασχοληθεί επαρκώς με τα υπόλοιπα 18 παιδιά που έχουν την ανάγκη του. Ταυτόχρονα, οι γονείς δύο παιδιών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι αναγκασμένοι να είναι καθημερινά στο σχολείο για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά τους, εις βάρος των λοιπών οικογενειακών και επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, επειδή το υπουργείο δεν έχει μεριμνήσει να στείλει αρκετούς νοσηλευτές στα σχολεία μας!

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας ως αριθμούς πλήττοντας καίρια τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας .

Ο Βουλευτής του Κόμματος, τόνισε ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό της σχολικής κοινότητας Κολυμβαρίου καθώς είναι απαράδεκτο να έχουμε φτάσει Δεκέμβριο και να υπάρχουν ακόμα τέτοιες ελλείψεις στα σχολεία της υπαίθρου των Χανίων και κάλεσε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν των αγώνα για όλα όσα δικαιούνται.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook