Ο πρώην υπουργός Ορυχείων της Ζάμπιας Μάξγουελ Μουάλε συνελήφθη χθες κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας και για την κλοπή 20 ποδηλάτων που ανήκαν σε μεταλλωρύχους, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς που συνέστησε ο νέος πρόεδρος της χώρας, Μάικλ Σάτα.

Η συνολική αξία των ποδηλάτων έφτανε τα 5,5 εκατομμύρια κουάτσα (περίπου 800 ευρώ).

Ο Μουάλε ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του προέδρου Ρουπία Μπάντα ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου από τον Μάικλ Σάτα. Ο τελευταίος έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά της διαφθοράς και εξετάζει όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του προκατόχου του. Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς ανέκρινε χθες και τη σύζυγο του Ρουπία Μπάντα, την Ταντίουε, με αφορμή την κατασκευή μιας πολυτελούς έπαυλης σε μια από τις ακριβές συνοικίες της πρωτεύουσας Λουζάκα.

\"http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/maxwell660.jpg\"

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ζάμπιας, Μάρτιν Μαλάμα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Χένρι, ο γιος του Μπάντα, κρύβεται αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά στην υπόθεση της πώλησης της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας σε μια λιβυκή εταιρεία.

«Ψεύδονται λέγοντας ότι αναζητούν τον Χένρι», είπε σήμερα ο Μπάντα, χαρακτηρίζοντας το γιο του «φτωχό αγόρι». Όσον αφορά τη γυναίκα του, ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι «είναι αθώα» και ότι κατέθεσε στην υπηρεσία «όπως θα έκανε κάθε πολίτης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook