Την συμπαράσταση τους στον Πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού, Ιωσήφ Αποστολάκη, έδειξαν εργαζόμενοι στον χώρο του επισιτισμού με μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαν το πρωί της Τρίτης έξω από τα Δικαστήρια Χανίων.

Με σύνθημα “η τρομοκρατία του κράτους και εργοδοσίας δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει” δεκάδες εργαζόμενοι και μέλη του σωματείου διαμαρτυρήθηκαν για την δίωξη του προέδρου του σωματείου από ψητοπωλείου Χανίων.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού, Ιωσήφ Αποστολάκης αναφέρθηκε στην μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του όπως και στους αγώνες και τις δράσεις του σωματείου. Παράλληλα θέλησε να τονίσει ότι το σωματείο στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Σήμερα έχουμε τη δίκη του σωματείου επισιτισμού που επιχειρηματίας στης πόλη πριν δυο χρόνια

Πριν από δυο χρόνια μπήκαμε μπροστά σαν σωματείο επισιτισμού ύστερα από απαίτηση συναδέλφων μας και εργαζομένων του διότι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που έφτασαν στα χέρια τους σχεδόν στο πόδι παρατηρήσαμε με την δική τους προτροπή ότι περιείχαν άρθρα που μας έκανα εντύπωση. Στη συνέχεια δώσαμε την ατομική σύμβαση στο δικηγόρο του σωματείου που προχώρησε σε γνωμοδότηση και βρεθήκαμε στην επιθεώρηση εργασίας. Μάλιστα καλέσαμε σε τριμερή συνάντηση και τον επιχειρηματία.

Η επιθεώρηση εργασίας μας στήριξε και μπλοκαρίστηκε η διαδικασία μέχρι να διορθωθεί. Εμείς βγήκαμε σε εξορμήσεις το επόμενο διάστημα χωρίς να κατονομάσουμε πότε το κατάστημα. Για εμάς δεν είναι θέμα εκδίκησης προς τον επιχειρηματία και οι εξορμήσεις δεν αφορούσαν μόνο τη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και άλλες επιχειρήσεις του νομού. Στόχος μας ήταν να μάθουν οι συνάδελφοι μας ότι πρέπει να αποφεύγουν τέτοιες πρακτικές και αυτό θα γίνει πιο εύκολα αν έρθουν πιο κοντά στο σωματείο τους και πληροφορηθούν τα δικαιώματα τους.

Τα παραπάνω μάλλον θορύβησαν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και κατέθεσε μήνυση. Εμείς θεωρούμε ότι όσα αναφέρονται στην μήνυση δεν ισχύουν και θα το υποστηρίξουμε και στην αίθουσα».

Στην ουσία μιλάμε για μια προσπάθεια καταστολής, απειλών και εκφοβισμού που έχει εξοπωλειθεί και σε άλλα σωματεία σε όλη τη χώρα. Αυτό θα πέσει στο κενό είτε προέρχεται από την εργοδοσία είτε από το κράτος. Η αλληλεγγύη υπάρχει και η εργατική τάξη θα το παλέψει σύσσωμη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook