Ημερίδα ευαισθητοποίησης για θέματα Ατόμων με Αναπηρία  διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά.

Η ημερίδα είχε στόχο την ανάδειξη των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία,  την προαγωγή της   συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή και την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών στον τομέα βελτίωσης της καθημερινότητας των ΑΜΕΑ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χορευτικό δρώμενο  performance από τη κ. Ειρήνη Μαυροματάκη καλλιτέχνιδα Αμέα.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν επιλεγμένες θεματικές που αφορούν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας  και την συμβολή της στην καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία (προσβασιμότητα, αποτροπή μορφών βίας και άλλα συναφή θέματα).

Επιπλέον, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εισηγήσεις–παρουσιάσεις εκπροσώπων φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα προάσπισης των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ).

Ο ψυχολόγος Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Α΄(ΥΓ) κ Γρηγόριος Μαυριδάκης μίλησε με θέμα «Ψυχολογία των Α.με.Α. Αποδοχή και ποιότητα Ζωής»

Ο παραολυμπιονίκης κ. Μανώλης Στεφανουδάκης  παρά το προσωρινό πρόβλημα με την φωνή του έδωσε το δικό του μήνυμα

Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου Αστυνόμος Β΄ κ. Στυλιανός  Καρακούδης μίλησε με θέμα «Προστατεύοντας το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου. Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν»

Η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χανίων και μητέρα Αμέα κ Βασιλική Γαροφαλάκη με θέμα ««Μεγαλώνοντας με τον Κώστα. Τα βιώματα μιας μητέρας».

Η Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης   Αστυνόμος Β΄ κα. Αθηνά Καραδάκη  με θέμα «Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας σε βάρος των ΑμεΑ»

Επίσης προβλήθηκε και η ταινία μικρού μήκους «Συνεχίζω» παραγωγής κ Άρη Μαρκάκη.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook