Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα «Ο Αθλητισμός στην σημερινή κοινωνική πραγματικότητα», μετά από πρόσκληση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και με την βοήθεια του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηρακλείου (Δ.Α.Ο.Η).

Μετά την ομιλία, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και ο Δήμος Ηρακλείου δώρισαν στον πρόεδρο της ΕΟΚ βιβλία με θέματα από την ιστορία της Κρήτης, ενώ ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης του απένειμε τιμητική πλακέτα.
Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους Σωματείων της Κρήτης, οι οποίοι έθεσαν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ κ.Παναγιώτη Τσαγκρώνη, μια σειρά θεμάτων που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του Μπάσκετ στο νησί, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Στην συζήτηση (στην οποία συμμετείχαν και μέλη των διοικήσεων των Συνδέσμων Διαιτητών και Κριτών Κρήτης, καθώς και Προπονητές) πιστοποιήθηκε για άλλη μια φορά, τόσο το γεγονός των πολύ καλών σχέσεων της Ομοσπονδίας με τα σωματεία της Κρήτης, όσο και το πολύ καλό κλίμα πλέον, μεταξύ των Κρητικών συλλόγων .

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. ευχαριστεί τον Δήμο Ηρακλείου και ιδιαίτερα τους προέδρους τουΔ.Α.Π.Κ.Η . και του Δ.Α.Ο.Η. κους Γιάννη Δροσίτη και Κώστα Βαρδαβά αντίστοιχα, καθώς και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ (πρόεδρο κ. Γιώργο Τσικνάκη και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Μπρα), για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην οργάνωση της εκδήλωσης, όπως επίσης και τους χορηγούς της.
Τέλος η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. ευχαριστεί τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση.