Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή στην Καλαμαύκα το ηλικιωμένο ζευγάρι που έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας και τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες.

Ενημερώνοντας τόσο τους παθόντες, όσο και τους κατοίκους του χωριού ο κ. Αναστασάκης ανέφερε πως επικοινώνησε με τους επικεφαλείς της Αστυνομίας καθώς και τους βουλευτές ζητώντας να ενταθεί η αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψη των δραστών αλλά και να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στην περιοχή.

«Με ενημέρωσαν για το ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που ενισχύθηκε με επιπλέον άνδρες και παράλληλα ότι σύντομα θα υπάρξουν προσθήκες αστυνομικών στη δύναμη της Ιεράπετρας, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση. Ζήτησα επίσης να ενταθεί η παρουσία κλιμακίου αυτές τις μέρες στην περιοχή, κάτι που έγινε αποδεκτό. Είμαστε κοντά σας και ελπίζουμε να οδηγηθούν σύντομα οι δράστες στη Δικαιοσύνη», είπε στους κατοίκους της Καλαμαύκας.

Επίσης ο κ. Αναστασάκης απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, την οποία κοινοποίησε στους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Σε συνέχεια παλαιότερων αιτημάτων μας επανερχόμαστε τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή διότι εντείνεται η ανασφάλεια των κατοίκων της περιοχής από τα κρούσματα παραβατικότητας που καταγράφονται.

Οι σημερινές δυσμενείς συνθήκες, οδηγούν σε πρωτόγνωρα φαινόμενα όπως το τελευταίο περιστατικό ένοπλης ληστείας σε καφενείο – παντοπωλείο που διατηρούσε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο χωριό Καλαμαύκα του Δήμου μας που σόκαρε την τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζω απλώς πως η αστυνομική δύναμη που υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή υπολείπεται της οργανικής δύναμης κατά 25 αστυνομικούς. Αν δε προσθέσουμε και την επικείμενη συνταξιοδότηση ορισμένων στελεχών, γίνεται προφανές πως η Υποδιεύθυνση Ιεράπετρας, στερείται της κρίσιμης στελέχωσης που απαιτείται για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής.

Παρακαλούμε λοιπόν να μεριμνήσετε ώστε να υπάρξει άμεσα ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook