Σε μαζικές απολύσεις προχωρούν αρκετές εταιρείες στην Αυστραλία, αφού, όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, η σταθεροποίηση της τιμής του δολαρίου Αυστραλίας σε υψηλά επίπεδα, ζημιώνει τις εξαγωγές και τούς υποχρεώνει σε απολύσεις ώστε να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις.

Η τράπεζα Westpac ανακοίνωσε την απόλυση 500 υπαλλήλων από το οικονομικό τμήμα της, συμπεριλαμβανομένων 150 υπαλλήλων που θα σταλούν στο εξωτερικό.

Η εταιρεία Thales, που εδρεύει στην κωμόπολη Μπεντίγκο και κατασκευάζει αυτοκίνητα για τον αυστραλιανό στρατό, ανακοίνωσε την απόλυση 50 ατόμων, μετά την απώλεια κρατικού συμβολαίου αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων.

Μαζικές απολύσεις προσωπικού, ανακοίνωσε και η αυτοκινητοβιομηχανία Holden, παρά την πρόσφατη εξασφάλιση σημαντικής επιδότησης από το αυστραλιανό κράτος. Η απόφαση της Holden αναμένεται να επηρεάσει και άλλες επιχειρήσεις, που απασχολεί η αυτοκινητοβιομηχανία εργολαβικά.

Μείωση του προσωπικού τους ανακοίνωσαν προ ημερών, η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota και η τράπεζα ΑΝΖ, ενώ χθες η εταιρεία που παράγει το εντομοκτόνο Mortein και το απολυμαντικό υγρό Dettol ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το μοναδικό εργοστάσιό της στο Σίδνεϊ, απόφαση που θα στείλει στην ανεργία άλλους 200 εργαζομένους.

Στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, επικρίνουν τις απολύσεις και καλούν τις επιχειρήσεις να βρουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.


zougla.gr