Η ένωση τουριστικών καταλυμάτων νομού Χανίων αναφέρεται εκτενώς στα προβλήματα που ανακύπτουν από την έλλειψη χώρων παρκαρίσματος στην πόλη των Χανίων. Σε επιστολή που απέστειλαν τονίζουν ότι το πρόβλημα όσο περνάει ο καιρός γιγαντώνει και την όλη κατάσταση δεν βοηθάνε οι αφίξεις των τουριστών που με τον καιρό γίνονται όλο και περισσότερες.

Τονίζουν δε μέσα στην επιστολή τους ότι στο πρόβλημα έχουν εξευρεθεί προσωρινές λύσεις με την χρήση των οικοπέδων της ΑΒΕΑ ωστόσο με την ανέγερση των ξενοδοχείων ο χώρος στάθμευσης θα χαθεί.

Αναλυτικά η επιστολή της ένωσης τουριστικών καταλυμάτων

Οξύτερο χρόνο με τον χρόνο γίνεται το πρόβλημα της έλλειψης χώρου παρκαρίσματος στην πόλη των Χανίων, ένα πρόβλημα που έγινε οξύτερο με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων που δεν χρησιμοποιούνται σε βασικές αρτηρίες της πόλης.

Ο τουρισμός αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο δημιουργώντας πρόσθετο κυκλοφοριακό πρόβλημα , καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για την δημιουργία πάρκινγκ. Σε άλλες χώρες έχουν φροντίσει κάτω από κεντρικές πλατείες Δημαρχεία, Εκκλησίες κλπ. να υπάρχουν πολυώροφα υπόγεια παρκινγκ και έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα .

Σε μας εδώ ο χώρος στην πλατεία Τάλω πίσω από τον Φιρκά είναι ανεπαρκέστατος , υπήρχαν βέβαια και οι θέσεις στα οικόπεδα της πρώην ΑΒΕΑ που μπάλωναν κάπως το πρόβλημα , αλλά τώρα και αυτά γίνονται πολυώροφα ξενοδοχεία , καθώς δε, κάθε χρόνο προστίθενται χιλιάδες ξενοδοχειακές κλίνες φτάσαμε σε πραγματικό αδιέξοδο.

Στο γειτονικό Ρέθυμνο δημιούργησαν εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης δίπλα στην Μαρίνα της πόλης μπαζώνοντας ένα τμήμα της θάλασσας . Σε μας εδώ καμιά μέριμνα . Θα μας απασχολήσει το θέμα ή θα το αφήσουμε να γιγαντωθεί και να αποτελέσει αναχαιτικό παράγοντα στην αύξηση του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης , ταλαιπωρώντας παράλληλα έντονα και τους μόνιμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook