Ενέσεις μπότοξ και υαλουρονικού οξέος, απώλεια λίπους, αποτρίχωση και άλλες υπηρεσίες αισθητικής ιατρικής προσφέρονται μέσω ιστοσελίδων σε πολύ οικονομικές τιμές, αλλά συχνά με ψυχολογικό κόστος. Πώς μπορείτε να προστατευτείτε;

Μάθετε για τον γιατρό

Ο άνθρωπος που προσφέρει τη θεραπεία αισθητικής ιατρικής είναι γιατρός; Και αν ναι, είναι εκπαιδευμένος; Ο πλαστικός χειρουργός Πέτρος Σαράκης τονίζει ότι δεν υπάρχει κέρδος για ένα γιατρό που επιλέγει να εφαρμόσει μια πολύ οικονομική ενέσιμη τεχνική, και συνεπώς είναι πολύ πιθανό αυτή να μη γίνει σωστά.

\"http://content-aka.elle.gr/filesystem/images/20120120/engine/pegasus_LARGE_t_209761_105615854_type12249.jpg\"«Κάποιες από τις τιμές που βλέπω δεν δικαιολογούνται, ειδικά στις θεραπείες με λέιζερ. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εξωφρενικές. Λογικά, δεν μένει κέρδος στο γιατρό, καθώς το μοιράζεται με την εταιρεία που έχει την ιστοσελίδα. Αυτό σημαίνει ότι το υλικό μπορεί κάλλιστα να είναι αραιωμένο. Σε ό,τι αφορά στο λέιζερ, η θεραπεία μπορεί να μη γίνεται σε όλο το πρόσωπο -όπως ίσως θεωρεί όποια βλέπει την προσφορά-, αλλά μόνο σε μία περιοχή, ώστε η ενδιαφερόμενη να αναγκαστεί να πληρώσει κάτι παραπάνω και για το υπόλοιπο μέρος.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, είναι σημαντικό να ζητήσετε πληροφορίες για τον ειδικό που θα επισκεφθείτε. Όποιος δεν είναι γιατρός δεν μπορεί να κάνει ενέσιμη θεραπεία, γιατί δεν γνωρίζει την ανατομία του προσώπου και ενδέχεται να τραυματίσει κάποιο νεύρο.

Ενημερωθείτε για τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (www.hespras.gr), της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (www.edae.gr) και της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (www.hsds.gr) στις ιστοσελίδες τους.

Ενημερωθείτε για το υλικό και τη συσκευή

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα με CE και έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο; Ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας επισημαίνει: «Ο κόσμος πρέπει να προσέχει τα φθηνά υλικά, γιατί είδαμε τελευταία τι έγινε με τα ενθέματα σιλικόνης PIP. Ακόμα, αναφορικά με τις υπηρεσίες λιπόλυσης, που γίνονται με διάφορες συσκευές ανώδυνα και η τιμή της συνεδρίας είναι πολύ μικρή, οι γυναίκες καλό είναι να γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι φυσικά ίδιο με εκείνο της λιποαναρρόφησης που γίνεται χειρουργικά και γι\’ αυτό κοστίζει περισσότερο». Με τον ίδιο τρόπο, ρωτήστε αν η μόνιμη αποτρίχωση που σας υπόσχονται σε πολύ χαμηλή τιμή γίνεται με λέιζερ ή με παλμικό φως (IPL). Το οικονομικό κόστος δικαιολογείται στη δεύτερη περίπτωση.

Συγκρίνετε τις τιμές

Τέλος, επειδή η έκπτωση που διαφημίζεται online ίσως είναι πλασματική, κάνετε μια μικρή έρευνα στην αγορά, για να μάθετε σε τι τιμή προσφέρουν τη συγκεκριμένη θεραπεία οι άλλοι επαγγελματίες. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) Γιώργος Λαχουρίτης, «τελευταία έχουμε δεχτεί καταγγελίες από καταναλωτές που έκαναν χρήση προσφορών online, ότι άλλα τους υπόσχονταν και άλλα τους έδιναν. Εκείνο που τους συστήνουμε είναι, προτού κλείσουν οτιδήποτε, να ελέγχουν σε παρεμφερή κέντρα το κόστος της ίδιας υπηρεσίας, αφού πολλές φορές παρατηρούμε ότι η τιμή είναι περίπου ίδια».

(elle.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook