Μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας αποτελεί η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, από την οποία πάσχει το 15% του γενικού πληθυσμού. Τα πρησμένα πόδια, το αίσθημα βάρους και κόπωσης στα κάτω άκρα, καθώς επίσης και οι δερματικές αλλοιώσεις, αποτελούν συχνά συμπτώματα της νόσου, η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχή επιδείνωση αν δεν αντιμετωπισθεί.

Τα προβλήματα που προκύπτουν, έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών, επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής αγγειοχειρουργικής στο ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας Κυριάκος Κτενίδης.

«Με βάση πιστοποιημένα στατιστικά δεδομένα, το 27% των πασχόντων δεν λαμβάνει μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις, το 19% ακυρώνει δραστηριότητες όπως θέατρο, κινηματογράφο κλπ, περίπου το 10% αποφεύγει κυρίως για αισθητικούς λόγους ενδύματα που εκθέτουν τα κάτω άκρα, ενώ το 7% δεν κάνει θερινές διακοπές λόγω των επικίνδυνων επιπλοκών όπως θρομβοφλεβίτιδα, θρόμβωση, πνευμονική εμβολή, που μπορούν να προκληθούν από την άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία» αναφέρει ο κ Κτενίδης.

Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, η διάγνωση και η θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την αντιμετώπιση της, σύμφωνα με το iatropedia.gr. Η θεραπεία πρέπει να γίνεται εγκαίρως και να διαρκεί όλο το χρόνο και όχι μόνο τότε που τα συμπτώματα είναι πιο έντονα.

Εξειδικευμένοι γιατροί στις αγγειακές παθήσεις θα πραγματοποιούν δωρεάν ιατρική εξέταση για τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από τις 15.00-17.00 στο ξενοδοχείο Porto Palace. Η δωρεάν εξέταση προσφέρεται από την Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία με σκοπό την κάλυψη του κενού σχετικά με την ενημέρωση του κοινού για νόσο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook