Mετά την παρουσίαση των αντίστοιχων εκδόσεων αμαξώματος των VW Up! και Skoda Citigo, σειρά έχει και εκείνη της ομόσταυλης Seat, η οποία ακούει στο όνομα Mii.


Όπως αναμενόταν, η ισπανική εταιρεία, η οποία, όπως και η Skoda, βρίσκονται υπό τη σκέπη της γερμανικής VW, παρουσίασε και επίσημα την 5θυρη έκδοση του δικού της «μικρού»: του Mii. Προφανώς, πρόκειται για μια εξίσου ενδιαφέρουσα παραλλαγή, η οποία έρχεται προσθέτοντας επιπλέον πόντους στον ήδη υψηλό δείκτη πρακτικότητας του ισπανικού μοντέλου. Από πλευράς εξωτερικών διαστάσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα δύο άλλα αδέλφια του, δεν παρατηρούνται αλλαγές σε σχέση με την 3θυρη εκδοχή, με το μήκος, το πλάτος και το μεταξόνιο αντίστοιχα να παραμένουν στα 3,56, 1,64 και 2,42 μόλις μέτρα. Επίσης, ο χώρος αποσκευών με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση, είναι 251 λίτρα, ενώ με την ολική αναδίπλωσή τους, η τιμή αυτή εκτοξεύεται στα 951 μέτρα.

H ίδια εικόνα συνεχίζεται και σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη της 5θυρης έκδοσης του νέου Seat Mii. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το εμπρός καπό του φιλοξενείται ο γνωστός και νέος, σε… ηλικία, 3κύλινδρος 1.000άρης κινητήρας της «μαμάς» VW, ο οποίος αποδίδει στις δύο διαθέσιμες εκδοχές του 60 και 75 ίππους. Η τελική ταχύτητα που οι τελευταίες καταφέρνουν να προσδώσουν στο ελαφρύ ισπανικό μοντέλο ανέρχονται αντίστοιχα στα 160 και 171 χλμ./ώρα, όταν την ίδια στιγμή οι μέσες απαιτήσεις τους σε καύσιμο δεν υπερβαίνουν, στις εκδόσεις Ecomotive, κατά μέσο όρο τα 4,1 και 4,2 λίτρα για κάθε 100 χλμ. κίνησης. Κατ’ αναλογία, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κυμαίνονται στα μόλις 96 και 98 γραμμάρια για κάθε χλμ. Θυμίζουμε πως οι εκδόσεις με την ονομασία Ecomotive είναι εφοδιασμένες με Start&Stop, αλλά και με σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά την πέδηση. Οι μέσες καταναλώσεις στην περίπτωση απουσίας των παραπάνω «αξεσουάρ» είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και συγκεκριμένα στην περίπτωση της έκδοσης των 60 ίππων, 4,5 λίτρα/100 χλμ., ενώ σε εκείνη των 75, στα 4,7 λίτρα/100 χλμ.

Η επίσημη πρεμιέρα του 5θυρου Seat Mii έχει και αυτή με τη σειρά της προγραμματιστεί για τις αρχές Μαρτίου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook