Τελευταία ενημέρωση 14:20

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία, την τελευταία της πνοή σήμερα το πρωί άφησε στο Νοσοκομείο Χανίων και σε ηλικία 69 ετών η Αντωνία Μποτωνάκη Παπαδομανωλάκη, περισσότερο γνωστή ως «Μπουμπού».

Η εκλιπούσα ήταν πολύ στενή φίλη της Βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και είχε σπουδάσει γαλλική φιλολογία.

Ο πατέρας της , ο φιλόλογος Μιχάλης Μποτωνάκης, ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μια φιλία που έφερε πολύ κοντά και τις δύο κόρες τους.

Η Αντωνία Μποτωνάκη Παπαδομανωλάκη, είχε εργαστεί  στη ΔΕΗ Χανίων, για πολλά χρόνια ως  δημοσιογράφος στον «Κήρυκα Χανίων» ενώ είχε διατελέσει και μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, μέλος της ΚΕΔΚΕ, του Δήμου Βουκολιών και  του φιλολογικού συνδέσμου Χρυστόστομος.

Η εκλιπούσα ήταν συγγραφέας και συνεπιμελήτρια του βιβλίου «Γαία Χανίων» από τις εκδόσεις Οίτυλο.

Για το βιβλίο αλλά και για τα πολιτιστικά δρώμενα των Χανίων το 2015,  είχε μιλήσει με την Μαρία Καλογεράκη Γναφάκη στο πλαίσιο της εκπομπής «Λόγον Ποιώ» στην τηλεόραση Κύδων.

Συλλυπητήριο της ΔΕΕΠ ΝΔ Χανίων

«Πριν εκπνεύσει το 2022, τα Χανιά θρηνούν για την απώλεια της Αντωνίας Μποτωνάκη – Παπαδομανωλάκη.
Η γνωστή σε όλους μας «Μπουμπού», διακρινόταν για το ήθος της, την ευφυΐα της, την τόλμη της και για το περίσσιο πάθος της με κάθε τι που ασχολούνταν.
Μέσα από την πλούσια κοινωνική και εργασιακή της πορεία, έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο των Χανίων αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο σύζυγό της, Μανώλη, και στα παιδιά της, Δημήτρη και Μαρία. όπως επίσης στους οικείους της.»

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook