Το ρόλο του σωτήρα ανέλαβε ο αθλητής του τριάθλου Κώστας Βαρουχάκης, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή μιας γυναίκας η οποία κινδύνευσε με πνιγμό την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο στο λιμάνι των Χανίων το Σάββατο (24/12).

Ο τριαθλητής από την Κίσαμο Χανίων ο οποίος, όπως λέει στο protothema.gr, έδρασε ενστικτωδώς, εφάρμοσε τη λαβή Χάιμλιχ στη γυναίκα που είχε χάσει τις αισθήσεις της.

«Έδρασα ενστικτωδώς εκείνη τη στιγμή. Η γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της και θυμάμαι ότι ήταν μια άλλη γυναίκα πάνω από το κεφάλι της που την πίεζε στο θώρακα και φώναζε αν μπορει κάποιος να βοηθήσει. Επικράτησε πανικός, ο κόσμος ούρλιαζε αλλά εγώ έτρεξα κατευθείαν να βοηθήσω χωρίς να το σκεφτώ» περιγράφει τα όσα συνέβησαν ο Κώστας Βαρουχάκης.

«Εφάρμοσα τη λαβή Χάιμλιχ που θα έπρεπε όλοι να γνωρίζουμε σε τέτοιες περιπτώσεις,την πίεσα στην κοιλιά και όχι στον θώρακα όπως κάνουν πολλοί και κατευθείαν η γυναίκα έβγαλε το φαγητό κι άρχισε να παίρνει ανάσες. Συνήλθε αμέσως» προσθέτει.

kostas-varouxakis1

kostas-varouxakis2

kostas-varouxakis3

«Τα παιδιά της, τα οποία ήταν σοκαρισμένα άρχισαν να την αγκαλιάζουν γιατι είχαν φοβηθεί. Εκείνη όμως δεν θυμόταν τίποτα. Στεκόμασταν όλοι πάνω από το κεφάλι της και η γυναίκα είχε απορρήσει. Θυμάμαι ότι έλεγε χαριτολογώντας “τι έγινε ρε παιδιά και είστε όλοι μαζεμένοι πάνω από το κεφάλι μου; Με βγάλατε κανένα καλό βίντεο να δω πως ήμουν;”» συνεχίζει την περιγραφή του στο protothema.gr ο Κώστας Βαρουχάκης και συνεχίζει:

«Εγώ μετά έφυγα και πιστεύω ότι ο οποιοδήποτε θα έκανε το σωστό για να σωθεί η γυναίκα. Όλοι μου δίνουν συγχαρητήρια γιατι έσωσα τη ζωή μιας γυναίκας αλλά δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που έχει συμβεί. Έχω ζήσει πολλές μέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχω μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου και να αγαπώ και να βοηθάω τον συνάνθρωπό μου».

Ο τριαθλητής που δεν συνηθίζει να προβάλει τα κατορθώματά του, έχει στο ενεργητικό του, εκτός από τερματισμούς σε μαραθωνίους και πολλούς αγώνες τρεξίματος, τερματισμούς σε IRONMAN στην Νότια Αφρική και σε Διπλό Ironman στη Λιθουανία. Έχει τρέξει απ’ άκρη σ’ άκρη την Κρήτη, έχει κολυμπήσει 25 χλμ. από την παραλία του Μπάλου στην πόλη της Κισάμου και έχει συμμετάσχει σε πολλές αθλητικές δράσεις για φιλανθρωπικό σκοπό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook