Στήριξη του ρωσικού αεροπορικού τομέα από την κυβέρνηση ζήτησε ο επικεφαλής της Aeroflot από την κυβέρνηση, προκειμένου να «ισοζυγίσει τα συμφέροντα» των ρωσικών και ξένων αεροπορικών εταιριών.

Σε συνέντευξή του στον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο RBC που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot Σεργκέι Αλεξαντρόφσκι είπε πως είναι «σημαντικό το κράτος να ισοζυγίσει τα συμφέροντα των ρωσικών και διεθνών αερομεταφορέων. Επειδή είναι προφανές πως οι ξένοι αερομεταφορείς έχουν τώρα πολύ περισσότερες ευκαιρίες και πλεονεκτήματα σε αυτές τις συνθήκες».

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες σταμάτησαν να πετούν στους περισσότερους προορισμούς στο εξωτερικό μετά την επιβολή κυρώσεων   από χώρες της Δύσης, περιλαμβανομένων απαγορεύσεων σε ρωσικούς αερομεταφορείς, από την εισβολή στην Ουκρανία. Οι πτήσεις προς την Τουρκία και χώρες της Μέσης Ανατολής που είναι δημοφιλείς για τους Ρώσους τουρίστες παρέμειναν.

Ο Αλεξαντρόφσκι δήλωσε πως ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρίες, περιλαμβανομένων των Turkish Airlines και των Emirates, επωφελήθηκαν πιο πολύ από την κατάσταση και ζήτησε κάποιου βαθμού «κρατικό προστατευτισμό» προκειμένου να διασφαλιστεί ο εγχώριος αεροπορικός τομέας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook