Συνεχίζεται και αύριο Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τα τελευταία δυο 24ωρα τις βόρειες και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και την Κυριακή 12 Φεβρουάριου. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο με βροχές και χιονοπτώσεις. Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το βράδυ της Κυριακής καθώς ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος. Τέλος τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη
Στο βόρειο Αιγαίο και στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα πεδινά και ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο, τη Μαγνήσια και την Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα είναι σχετικά εντονότερες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός.

Παρασκευή και Σάββατο
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες στα βόρεια και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές στις νοτιότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και στα βόρεια και κεντρικά πεδινά. Το Σάββατο στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το Σάββατο. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα την Παρασκευή. Μικρή άνοδος αναμένεται να σημειωθεί το Σάββατο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Κυριακή και Δευτέρα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Τη Δευτέρα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο .


protothema.gr