Χρονιά πτωχεύσεων το 2011 για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης καθώς δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αναγκάσθηκαν να βάλουν λουκέτο στέλνοντας εκατομμύρια εργαζόμενους στα ταμεία ανεργίας των χωρών τους.

Σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής εταιρίας ερευνών Creditre Form, συνολικά 1,5 εκατ. Ευρωπαίοι «είδαν» τις θέσεις εργασίας τους να χάνονται καθώς μετά από πτώχευση των εταιρειών στις οποίες εργάζονταν.

Σε ολόκληρη την Δυτική Ευρώπη 174.917 επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κηρύξουν στάση πληρωμών λόγω της οικονομικής κρίσης με την Ιταλία να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των πτωχεύσεων καθώς μέσα στη χρονιά που πέρασε 11.792 εταιρείες έβαλαν λουκέτο. Στην Ελλάδα οι χρεοκοπίες έφτασαν τις 452, στην Ισπανία τις 5.752 περιπτώσεις και στην Πορτογαλία τις 6.025 επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Creditre Form «πρόκειται για τις χώρες όπου η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων έγινε εξαιρετικά περίπλοκη».

Στον αντίποδα των χωρών του ευρωπαικού νότου βρίσκονται οι Γαλλία και οι Γερμανία όπου οι χρεοκοπίες μειώθηκαν κατά 5,8% στη και κατά 3% στη Γαλλία.

Παρά τη μείωση, οι πτωχευμένες εταιρίες της Γαλλίας συνιστούν το ένα τέταρτο των χρεοκοπιών στη Δυτική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook