Μια μεγάλη Αθλητική Σχολική Διοργάνωση, το «Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης 2011», θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, στο Ηράκλειο.

Η Διοργάνωση αυτή γίνεται με ελεύθερη συμμετοχή όλων των μαθητών των Σχολείων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σκολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, δημοσίων και ιδιωτικών) των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου και θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο διασκεδάσεως «ΝΙΔΑ», στα Λινοπεράματα Γαζίου, απέναντι από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Είναι μια συνδιοργάνωση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.), της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, και της «Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου», με τη συνεργασία των Γραφείων Φυσ. Αγωγής και των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου και Λασιθίου. Είναι προκριματική διοργάνωση για το Παγκρήτιο Σχολικό Πρωτάθλημα, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου 2011. Από την προκριματική αυτή διαδικασία θα προκριθούν 12 παιδιά (9 αγόρια και 3 κορίτσια) από κάθε τάξη (11 τάξεις, από Νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο) που θα συμμετέχουν στο Παγκρήτιο Σχολικό και θα εκπροσωπήσουν την Ανατολική Κρήτη.
Οι ώρες διεξαγωγής της Διοργάνωσης αφορούν το διάστημα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο αριθμός συμμετοχών στους Αγώνες αναμένεται να είναι πολύ μεγάλος, δηλ. περίπου 250-300 μαθητές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Διοργάνωσης θα πρέπει στο χώρο έξω και περιμετρικά από την αίθουσα των Αγώνων να υπάρχουν οικείοι των μαθητών, οι οποίοι θα είναι και υπεύθυνοι για την ασφάλεια τους, καθ’ όσον οι Διοργανωτές θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μαθητών στο χώρο των Αγώνων αλλά δεν μπορούν να επωμιστούν αυτή την ευθύνη εκτός του χώρου της αίθουσας Αγώνων.

Οι κατηγορίες συμμετοχής είναι ως εξής:

1η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Νηπιαγωγείου
2η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Α΄ τάξης
3η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Β΄ τάξης Δημ. Σχολείου
4η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Γ΄ τάξης Δημ. Σχολείου
5η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Δ΄ τάξης Δημ. Σχολείου
6η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Ε΄ τάξης Δημ. Σχολείου
7η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: ΣΤ΄ τάξης Δημ. Σχολείου
8η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Α΄ τάξης Γυμνασίου
9η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Β΄ τάξης Γυμνασίου
10η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Γ΄ τάξης Γυμνασίου
11η Κατηγορία μαθητών,-ητριών: Λυκείου

Αναλυτική προκήρυξη, φωτογραφίες, βαθμολογίες, βραβεύσεις και σχόλια στην επίσημη ιστοσελίδα της Διοργάνωσης  www.essk.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook