Η τελευταία βετεράνος του Α\’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανίδα Φλοράνς Γκριν, ηλικίας 110 ετών, πέθανε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στην Αγγλία, μεταδίδουν την Τετάρτη βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Φλοράνς Γκριν που είχε καταταγεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) σε ηλικία 17 ετών το 1918 ήταν το τελευταίο πρόσωπο που υπηρέτησε στον πόλεμο του 1914-1918.

Πέθανε το Σάββατο στον ύπνο της, σε οίκο ευγηρίας του Κινγκς Λιν στην ανατολική Βρετανία.

«Έζησε μια εξαιρετική ζωή» δήλωσε η κόρη της Τζουν Εβετς στην εφημερίδα Eastern Daily Press. «Έζησε πολλές αλλαγές στην εποχή της και επαίρετο ότι ήταν ο τελευταίος βετεράνος του πολέμου. Ήταν περήφανη για όσα έκανε και όλοι εμείς περήφανοι γι αυτήν».

Η Φλ.Γκριν είχε ενταχθεί στη RAF ως σερβιτόρα σε συσσίτιο στρατιωτικής βάσης στο Νόρφολκ, δύο μήνες πριν από την εκεχειρία. Αν και ποτέ δεν είχε σταλεί στο μέτωπο, αναγνωρίστηκε σαν να είχε υπηρετήσει στον πόλεμο.

Όταν η Φλ.Γκριν έγινε 110 ετών, τη ρώτησαν: «Πώς αισθάνεστε;»

«Όχι πολύ διαφορετικά από το να είμαι 109» απάντησε εκείνη.

Ο Κλοντ Στάνλεϊ Τσουλς, ο τελευταίος στρατιώτης του Α\’ Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας τον Μάιο του 2011 σε ηλικία 110 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook