Το γεγονός πως η χώρα έχει μπει σε μιαν άτυπη προεκλογική περίοδο δεν αποτελεί πλέον μυστικό.

Με τις εθνικές εκλογές (με το σύστημα της απλής αναλογικής) να τοποθετούνται – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – τον Απρίλιο και με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου, οι κομματικοί μηχανισμοί ξεκινούν τις προετοιμασίες τους και οι πολιτικοί αρχηγοί ετοιμάζονται για τις άτυπες ή τις επίσημες περιοδείες τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη (4/1) πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη ευρεία προεκλογική σύσκεψη της ΝΔ για να καθοριστεί η τακτική που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα.

Στην αιχμή του δόρατος της προεκλογικής εκστρατείας θα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναμένεται να εντείνει τις επισκέψεις – περιοδείες σε όλη την χώρα, τις οποίες πραγματοποιεί, ειδικά από το φθινόπωρο και μετά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολιγοήμερη ξεκούραση την περίοδο των Χριστουγέννων τα οποία γιόρτασε οικογενειακώς στα Χανιά, την πρωτοχρονιά ήταν στην Αθήνα και αναμένεται η επιστροφή του στα Χανιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, αυτή την φορά η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα γίνει σε ιδιωτικό πλαίσιο, όπως τα Χριστούγεννα, αλλά αναμένεται να σηματοδοτήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην άτυπη προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει καθοριστεί το ακριβές πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, όμως αναμένεται ο Πρωθυπουργός να επιλέξει να παραστεί στην γιορτή των Θεοφανείων στην ακριτική Γαύδο.

Θα πρόκειται για μια άκρως συμβολική κίνηση, μετά τις πρόσφατες τουρκικές απειλές για casus belli σε ότι αφορά στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στην Κρήτη και ειδικά στο νότιο Κρητικό πέλαγος στα 12 ναυτικά μίλια.

Άλλωστε υπενθυμίζεται πως πρώτος σταθμός των επισκέψεων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου για τις Χριστουγεννιάτικες ευχές σε ακριτικές φρουρές, ήταν το Επιτηρητικό Φυλάκιο Γαύδου, προκαλώντας αντιδράσεις από την τουρκική πλευρά.

Να σημειωθεί πως και για τον εορτασμό των Θεοφανείων το 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε και πάλι συμβολικά να επισκεφθεί τον Άγιο Ευστράτιο και τη Λήμνο, ενώ την ίδια ημέρα στον αγιασμό των υδάτων στην Γαύδο είχε παραστεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στα Χανιά

Στο μεταξύ και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, στα Χανιά θα βρεθεί για τα Θεοφάνεια και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν ο κ. Χαρδαλιάς θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επισκεφθεί τον Ναύσταθμο Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook