«Μέτρο χωρίς νόημα» χαρακτηρίζει την μείωση του κατώτατου μισθού ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel», με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Ο κ. Παναγόπουλος σημειώνει ότι το μέτρο «θα αφαιρούσε χρήματα από την εγχώρια ζήτηση» και θα επιδείνωνε την ύφεση, ενώ «τα ασφαλιστικά ταμεία θα είχαν να αντιμετωπίσουν πραγματική ζημιά».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με την απαίτηση της τρόικας για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα από την αρχή του προγράμματος μεταρρύθμισης έχει ήδη μειωθεί σε μέγεθος και τονίζει ότι «όσο περισσότεροι άνθρωποι απολύονται, τόσο περισσότερο αυξάνεται η δυστυχία». Προτείνει δημιουργική, αποτελεσματική αναδιάρθρωση του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο αποστροφής των Ελλήνων προς το ευρώ, όσο εντείνεται με την κρίση, ο κ. Παναγόπουλος διευκρινίζει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αναδεικνύει τον κίνδυνο να αυξηθεί πολύ ο αριθμός των ανέργων, οι οποίοι φθάνουν σήμερα το 1,5 εκατομμύριο, με παράλληλη αύξηση των απασχολούμενων με μισθό κάτω από το όριο της φτώχειας. «Θα αναρωτηθούν: Ποια είναι η διαφορά αν είμαι φτωχός με το ευρώ ή με τη δραχμή;», προβλέπει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγόπουλος επισκέφθηκε το Βερολίνο, έπειτα από πρόσκληση γερμανικών συνδικάτων, ενώ συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, υπεύθυνο για την ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook