Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Με στρατιωτικό ελικόπτερο θα φτάσει στην ακριτική Γαύδο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα των Φώτων, σε μια επίσκεψή του, άκρως συμβολική, λόγω και της όποιας έντασης δημιουργείται από τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, κυρίως φυσικά, σε θεωρητικό επίπεδο.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο μπορεί να θεωρηθεί (έως και σπάνια) αφού θα είναι μόλις η δεύτερη επίσκεψη Πρωθυπουργού της χώρας στο “ακριτικό νησί”. Η πρώτη μάλιστα επίσκεψη Πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Γαύδο, χρονολογείται το 1996 όταν είχε επισκεφτεί το νησί ο Κώστας Σημίτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr θα φτάσει στη Γαύδο περίπου στις 10:30 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα θα φτάσει και το καράβι από τα Σφακιά στη Γαύδο, το οποίο θα μεταφέρει επίσημους και άλλους εμπλεκόμενους με την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει η πληροφορία ότι θα τον συνοδεύει κάποιος Υπουργός, παρά μόνο βουλευτές.

Στα Χανιά και ο Νίκος Χαρδαλιάς

Οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι ανήμερα των Φώτων θα είναι στα Χανιά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα δώσει παραστεί στην λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Σούδας, στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι Σούδας και στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφτεί τον Ναύσταθμο.

Το πλάνο του Πρωθυπουργού στη Γαύδο

Σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την άφιξή του με ελικόπετρο στο νησί θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ στη συνέχεια θα επιθεωρήσει το Εθνικό φυλάκιο του νησιού. Αμέσως μετά θα περιηγηθεί στο ακριτικό νησί, ωστόσο η επίσκεψή του θα είναι σχετικώς σύντομη, με την έννοια ότι δεν θα γευματίσει εκεί (όπως τουλάχιστον λένε οι, μέχρι στιγμής, πληροφορίες).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και κατοίκους της Γαύδου, να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, καθώς είναι πολλές οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες που υπάρχουν σε ένα νησί με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, η είδηση (που έγινε γνωστή στους τοπικούς φορείς της Γαύδου την Τρίτη το πρωί και σας μετέφερε το Flashnews.gr) έχει σημάνει “συναγερμό” στο νησί, αφού οι προετοιμασίες είναι εντατικές. Παράλληλα έχει δημιουργήσει ικανοποίηση η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας.

Όπως σημειώνει στο Flashnews.gr η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, “πρέπει και η Γαύδος να πάρει την αξία που της αρμόζει. ήμασταν παραμελημένοι. Τελευταία βλέπουμε να υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για μας. Η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού δίνει την ευκαιρία να πούμε τα προβλήματά μας. Ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να έχουμε πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων. Είναι ευκαιρία να δει ο Πρωθυπουργός από κοντά πώς είναι η Γαύδος”.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, επέλεξε να γιορτάσει τα Θεοφάνεια στη Γαύδο και η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook